29.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Timolina).
Čo keby sa klasické sladké pirohy trochu obmenili? Stačí dobrý, čerstvý mliečny výrobok a ovocná príloha, aby klasické jedlo chutilo ako z najlepších reštaurácií. V tomto prípade je okrem ingrediencií dôležitá aj estetická prezentácia a pozornosť venovaná detailom.
Klasické pirohy sa stanú minulosťou, ak sa rozhodnete pre veľkolepú verziu s mliečnymi výrobkami a ovocnou príchuťou. Babičkino cesto štedro plnené touto šialenou plnkou chutí ako sen a takto podávané ukradne srdce aj tým najväčším gurmánom.
Pirohy v tejto verzii zmiznú z tanierov v okamihu. Všetko vďaka prídavku
Pirohy sú naším národným pokladom. Chutia výborne na slano aj na sladko, ale tradičné pirohy na ruský spôsob s ovocím alebo plnené šťavnatou mäsovou náplňou oveľa lepšie nahradí naša variácia. Hlavnou zložkou sú tu čerstvé mliečne výrobky v kombinácii s nezvyčajnou prísadou, ktorá sa často pridáva do koláčov a dezertov všetkého druhu.
Tajomstvom je samozrejme mäkké a tenké cesto. Tu sa oplatí staviť na klasiku bez ďalších vylepšení – takáto verzia sa vždy vydarí a počas varenia sa nerozpadne. Na druhej strane náplň je klasická, tvaroh v kombinácii s vrecúškom vanilkového pudingu a cukrom obohateným o rovnakú chuť. Takúto plnku stačí rozmixovať a vložiť do pirohového cesta. Teraz môžeme prejsť k veľkému finále, t. j. k podávaniu s ovocnou penou. Odporúčame jahodovú, ale za pozornosť stojí aj malinová alebo marhuľová – všetko však závisí od dostupnosti ovocia.
Pirohové šialenstvo alebo klasické cesto plnené krémovou náplňou
Ingrediencie na cesto:
- 500 g pšeničnej polohrubej múky,
- 280 ml teplej vody,
- štipka soli,
- čajová lyžička rastlinného oleja.
Ingrediencie na náplň:
- 300 g tvarohu,
- vajce,
- vanilkový cukor – balenie,
- balenie smotanového, vanilkového pudingu.
Ovocná pena:
- niekoľko jahôd,
- trochu cukru.
Spôsob prípravy:
- Začnite s cestom. Do misy s múkou pridajte vodu, trochu oleja a soli. Všetko intenzívne miesime, kým nevznikne hladké, jednotné cesto.
- Cesto prikryte utierkou alebo teplou miskou.
- Prejdite na tvarohovú náplň. Tvaroh vložte do misy, pridajte vajce, puding a balíček vanilkového cukru. Všetky prísady miešajte, kým nevznikne hladká, homogénna hmota.
- Cesto na pirohy rozvaľkajte na tenký plát a začnite vykrajovať kolieska. Každú časť cesta naplňte plnkou. Pirohy esteticky zlepte, aby sa vytvoril pekný okraj – ideálna je ozdoba z vlnovky alebo vidličky.
- Pirohy uvarte v osolenej vode.
- Medzitým posypte jahody cukrom, rozmixujte a pena je pripravená na podávanie.
- Pomocou dierkovanej lyžice vyberajte uvarené pirohy. Podávajte s vopred pripravenou jahodovou penou – dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Najjednoduchšie cesto na pirohy na svete. Pani Zuzka upozorňuje na vodu
Cesto na pirohy už nikdy nebude tvrdé. Vďaka týmto pravidlám bude odteraz dokonalé
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.