30.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mamontova Yulia).
Koláče s želé sa spájajú najmä s letom, keď má byť želé osviežujúcim doplnkom. Do leta síce ešte nejaký čas zostáva, ale slniečko za oknom nás už pomaly začína rozmaznávať. Pred nami je Veľká noc s krásnym počasím, takže koláče s želé nádherne doplnia vzhľad vyzdobených a farebných sviatočných stolov.
Nepečený koláč so želé. Urobíte ho na Veľkú noc a vaša rodina si ho bude pýtať častejšie
Nepečený koláč s želé, ktorý určite ukradne srdcia a chute vašich blízkych, je tento tvarohový koláč s jahodami. Dezert, ktorý je jednoducho dokonalý, najmä v zápale veľkonočných príprav. Tu je zoznam ingrediencií a návod na jeho prípravu v niekoľkých krokoch.
Ingrediencie:
- 2 jahodové želé
- 200 g tvarohu
- 250 g jahôd
- 200 ml smotany na šľahanie
- 60 g masla
- 2 lyžičky želatíny
- 50 g práškového cukru
- 150 g sušienok
Spôsob prípravy:
- Sušienky rozdrvíme, pridáme rozpustené maslo, vyložíme dno a boky tortovej formy a dáme vychladiť do chladničky.
- Želatínu zalejeme 30 ml vody, necháme napučať, zohrejeme, aby sa rozpustila, a necháme vychladnúť.
- Tvaroh zmiešame s práškovým cukrom, pridáme želatínu a premiešame.
- Vyšľaháme smotanu a pridáme ju do zmesi.
- Zmes preložíme do tortovej formy a vychladíme.
- Vyrobíme želé – použijeme o polovicu menej vody, ako je odporúčané v návode.
- Jahody nakrájame na plátky, poukladáme na vychladnutý cheesecake a zalejeme ztuhnutým želé. Tortu vložíme na niekoľko hodín do chladničky vychladnúť.
Koláč s jablkami a želé. Najlepší dezert na sviatky
Koláč s jablkami a želé sa nemusí piecť v rúre. Je celkom jednoduchý na prípravu, chutí a vyzerá úžasne. Ak chcete počas nadchádzajúcich sviatkov dopriať svojim hosťom niečo špeciálne , určite si pripravte túto tortu. Tu je recept.
Ingrediencie:
- 50 g rozpusteného masla
- 200 g sušienok
- citrónové želé
- 3 lyžice cukru
- 1 kg tvrdých jabĺk
- 3 lyžice kokosových hoblín
- šálka krupice
- 4 vrchovaté lyžice cukru
- 1 liter mlieka
- 100 g 82% masla
- egrešové želé na vrch
Spôsob prípravy:
- Sušienky rozdrvte, pridajte rozpustené maslo a premiešajte.
- Steny a dno tortovej formy vyložte papierom na pečenie.
- Sušienky rozložte na dno a pritlačte lyžicou. Vytvorí sa tak rovnomerná vrstva.
- Rozpustite egrešové želé v 350 ml vody a nechajte ho vychladnúť.
- Jablká ošúpeme a nakrájame na kocky. Posypeme cukrom, vložíme do hrnca a krátko zohrejeme. Miešajte, kým nie sú mäkké. Prisypte citrónové želé v prášku a premiešajte.
- Mlieko zvaríme s maslom, kokosovými hoblinami a cukrom. Pridáme krupicu a miešame, kým zmes nezhustne.
- Potom na vrstvu sušienok nalejte polovicu jabĺk a želé, polovicu kaše, opäť polovicu jabĺk a polovicu kaše.
- Navrch nalejte koncentrované egrešové želé a celé to dajte do chladničky.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Veľkonočná čokoládová roláda s exotickým nádychom. Nedá sa jej odolať
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.