31.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Joanna 12).
Nemožno poprieť, že domáce koláče chutia vždy najlepšie. Preto namiesto toho, aby ste sa rozhodli pre hotové sladkosti, je lepšie siahnuť po našom recepte na najjednoduchší koláč, a to bez pečenia. V tomto prípade kraľuje nadýchaná krémová hmota, ktorá sa dokonale hodí k sušienkovému cestu.
Koláč bez pečenia znie ako ďalší recept, ktorý sa skončí cukrárskou katastrofou? Namiesto experimentovania je oveľa lepšou voľbou použiť náš spoľahlivý recept. Neexistuje tu žiadna veľká filozofia a navyše ingrediencií je tu len zopár a stoja povestných pár drobných.
Nepečený koláč s obmedzeným množstvom ingrediencií. Krémová náplň poteší nejeden mlsný jazýček
Najjednoduchšie riešenia sa často ukážu ako tie najlepšie, a preto je oveľa lepšie namiesto zvyšovania pracovného zaťaženia počas sviatočných príprav nahradiť namáhavé a dlhé pečenie klasických koláčov. Oveľa lepším riešením je jednoducho zvoliť jednoduchú cestu – tu sa dokonale osvedčí expresný a rovnako chutný nepečený koláč. Ubezpečujeme vás, že táto sladkosť bude nielen krásne vyzerať na vašom sviatočnom stole, ale získa si aj srdcia a chute tých najnáročnejších.
Základom nášho šialeného koláča bude takzvaná hmota pripravená z najemno nasekaných alebo pomletých sušienok. Hlavnou ingredienciou bude na druhej strane nadýchaná, krémová a dokonalá pudingová hmota. A na záver prichádza estetické vrstvenie. Nakoniec tortu ozdobte a dajte ju na niekoľko hodín odpočívať do chladničky – jednoduchšie to už byť nemôže!
Recept na najjednoduchší koláč na svete. Stačí naaranžovať vrstvy a je hotovo!
Ingrediencie:
- 500 g sušienok,
- 1 liter mlieka alebo rastlinného nápoja,
- 3 vanilkové pudingy,
- kocka masla (250 g),
- optimálne – čokoládová poleva.
Spôsob prípravy:
- Obsah troch pudingov nalejte do pohára mlieka. Všetko dôkladne premiešajte, aby nevznikli hrudky.
- Zvyšné mlieko zohrejte v hrnci, nalejte doň pudingovú zmes, všetko intenzívne premiešajte a vypnite plyn. Vznikne krémový puding, ktorý odložíme vychladnúť.
- Medzitým si pripravte sušienkový základ. Sušienky poukladajte na dno plechu alebo ich rozdrvte a až potom preložte do plechu.
- Teraz sa vráťte k zmesi. Do misy vložte maslo a začnite ho šľahať mixérom, kým nezbledne. Postupne začnite pridávať puding – lyžicu po lyžici.
- Na sušienky rozotrite 1/3 pudingovej zmesi. Hmotu prikryte ďalšou vrstvou sušienok. Opakujte, kým nespotrebujete všetky prísady.
- Nakoniec hotový koláč ozdobíme čokoládovou polevou a vložíme na niekoľko hodín do chladničky.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Veľkonočná čokoládová roláda s exotickým nádychom. Nedá sa jej odolať
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.