1.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AS Foodstudio).
Myslím, že každému z nás sa už niekedy stalo, že jedlo bolo presolené. Zatiaľ čo v prípade polievky alebo omáčky dokážeme rýchlo nájsť východisko, ak si presolíme bravčové rezne, veci sa trochu skomplikujú. Existuje však spôsob, ako zabrániť plytvaniu jedlom.
Bravčove rezne sú jedlom, ktoré mnohí z nás milujú. V mnohých domácnostiach nemôžu chýbať pri večeri, ale často sa podávajú aj na stretnutiach alebo rodinných oslavách. Čo však robiť, ak sa stane, že rezne presolíme? Dajú sa zachrániť? Ukazuje sa, že namiesto toho, aby sme ich vyhodili, môžeme z nich pripraviť originálne jedlo.
Čo robiť s presolenímy bravčovímy reznami ? Existuje jednoduché riešenie
Ak surové mäso presolíte, ešte nie je nič stratené. Prebytočná soľ sa dá rýchlo a jednoducho odstrániť. Stačí, ak do misky nalejete mlieko a namočíte v ňom kus mäsa. Nie je to revolučný nápad, veď sleďa namáčame do mlieka práve preto, aby sme sa zbavili soli. Horšie je, ak pri vyprážaní rezňov zistíte, že mäso je presolené. Čo by ste potom mali robiť?
Najlepší nápad je pripraviť rezne pečené. Hotové rezne položte na plech a obložte ich ďalšími prísadami. Môžu to byť huby, cuketa alebo sušené paradajky. Potom ich posypte strúhaným syrom a zapečte. Je to skvelý spôsob, ako zachrániť presolené kotlety a znovu ich použiť. Nezabudnite však, že zeleninu nesmiete osoliť. Absorbujú prebytočnú soľ z mäsa a navyše pustia vodu, takže pokrm by mal vyjsť perfektne.
Ako sa zbaviť soli v jedle? Tento trik funguje vždy. Zbavte sa soli a zachráňte si večeru
Ak máte presolené varené alebo pečené mäso, môžete ho tiež zachrániť. Stačí, ak do misky nalejete teplú vodu a vložíte do nej presolené kúsky. Podržte niekoľko minút a soľ by sa mala vylúhovať. Čo s polievkou alebo omáčkou? Aj na to existuje spôsob. Na tento typ pokrmu vložte surový zemiak prekrojený na polovicu a varte 10 minút. Absorbuje prebytočnú soľ a pokrm bude mať dokonalú chuť.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Bravčové rezne už nenamáčam do mlieka. Našiel som lepší spôsob a mäso je šťavnaté a oveľa chutnejšie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.