3.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Magrig).
Fazuľa na maďarský spôsob je pokrm, ktorý zaujme milovníkov aromatických a hrejivých jedál. S mäsom, zeleninou a korením vyzerá mimoriadne lákavo. Je jednoduchá a rýchla na prípravu – ideálna na večeru.

Foto: shutterstock/Magrig
Fazuľa na maďarský spôsob je ideálna na každodennú večeru. Horúci, lákavo voňavý pokrm nielen výborne chutí, ale zasýti vás na dlhé hodiny. Nižšie vám vysvetlíme, ako pripraviť chutné jedlo z fazule, papriky a slaniny.
Večera so zeleninou a mäsom nemusí byť nudná. Táto fazuľa je kulinársky hit
Príprava fazule na maďarský spôsob je jednoduchá a nenáročná. Najprv uvarte fazuľu a potom orestujte ostatné prísady. Keď je všetko mäkké, pridajte paradajkový pretlak, okoreňte – a chutná večera je hotová!
Ingrediencie:
- 250 g fazule,
- 180 g surovej slaniny,
- 200 g paradajkového pretlaku,
- 1 červená paprika,
- 1 zelená paprika,
- 1 veľká mrkva,
- 1 červená cibuľa,
- polovica cesnaku,
- polovica chilli papričky,
- 1 čajová lyžička paprikovej pasty,
- 1 čajová lyžička oregana,
- 1 čajová lyžička tymiánu,
- 1 čajová lyžička bazalky,
- niekoľko bobkových listov,
- štipka cukru,
- olej na smaženie,
- soľ a korenie.

Foto: shutterstock.com/Piyaset
Fazuľa na maďarský spôsob so slaninou a zeleninou. Spôsob prípravy
Prípravu začnite večer predtým. Fazuľu zalejte studenou vodou a nechajte ju namočenú cez noc. Na druhý deň fazuľu scedíme, dôkladne prepláchneme a uvaríme do mäkka v osolenej vode. V samostatnom hrnci zohrejte tuk. Na dno hrnca pridajte očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu. Zľahka ju opečte, kým nezosklovatie. Pridajte nadrobno nakrájanú chilli papričku, ako aj nakrájanú mrkvu, červenú a zelenú papriku a slaninu.
Smažte, kým všetky prísady nezmäknú. Ku koncu smaženia pridajte cesnak pretlačený cez lis. Obsah hrnca zalejte paradajkovým pretlakom a paprikovou masou. Po pridaní bobkových listov opäť premiešajte a prikryté varte. Znížte teplotu a pridajte uvarenú fazuľu. Nakoniec jedlo ochutíme soľou, korením, oreganom, tymiánom, bazalkou a trochou cukru. Premiešajte a priveďte do varu. Po 10-15 minútach bude krásne voňavý pokrm pripravený. Podávajte ho s uvarenými zemiakmi alebo čerstvým chrumkavým chlebom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Česká polievka, ktorú sa oplatí dať na stôl. Môže nahradiť zemiakovú na kyslo
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.