5.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NoirChocolate).
Máte po slávnostnej hostine chuť na niečo ľahšie, jarné a zároveň chutné? Zvoľte si prílohu v podobe mrkvového šalátu. Ale nie len tak hocijaký. Poteší vás svojou nezvyčajnou chuťou. Môžete ho jesť na niekoľko spôsobov.
Hľadáte chutný a originálny šalát, ktorý poteší aj tie najnáročnejšie chuťové bunky? Vyberte si netradičnú verziu mrkvového. Správne pripravený vydrží v chladničke až 5 dní, hoci si môžete byť istí, že je taký chutný, že zmizne oveľa skôr.
Ako pripraviť mrkvový šalát na večeru? Je to triviálne jednoduché
Ľahký mrkvový šalát ako príloha k chutnej tradičnej večeri je častou voľbou, najmä na jar a v lete. Je chutný, ľahký a triviálne jednoduchý na prípravu. Na prípravu najjednoduchšej verzie potrebujete len poriadne veľkú čerstvú mrkvu, soľ, korenie a trochu citrónovej šťavy. Zeleninu nastrúhajte najemno, zmiešajte s ostatnými prísadami a pred podávaním ju nechajte mierne vychladnúť. Napriek svojej jednoduchosti je tento šalát už teraz skvelým doplnkom mnohých večerí. Ak však hľadáte niečo nové a ešte chutnejšie, vyskúšajte mrkvu v šialene lahodnej marináde. Môžete si byť istí, že bude v okamihu preč.
Aký šalát si môžete pripraviť s mrkvou? Najlepšie chutí v marináde
Mrkva v marináde vyžaduje trochu viac práce, ale je tiež jednoduchá na prípravu. Najdôležitejšie je nájsť veľkú, zdravú a čerstvú mrkvu, pretože od nej vo veľkej miere závisí výsledný efekt. Pripravený šalát môžete podávať na večeru, grilovačku alebo aj obložené chlebíčky. A čo viac, po zjedení môžete zvyšnú omáčku použiť aj na marinovanie mäsa. Predtým, ako sa pustíte do prípravy, pripravte si nádobu. Čo ešte budete potrebovať?
- 1 veľká mrkva,
- približne pol pohára pomarančovej šťavy, najlepšie čerstvo vylisovanej alebo naturálnej,
- 2 ploché polievkové lyžice sójovej omáčky,
- 1 polievková lyžica jablčného octu,
- 1 čajová lyžička tekutého medu alebo práškového cukru.
Mrkvu očistite a potom ju nakrájajte na jemné rezance alebo nastrúhajte. Šťavu, sójovú omáčku, jablčný ocot a med nalejte do misky a dôkladne premiešajte. Pridajte predtým nakrájanú mrkvu, opäť premiešajte, prikryte tanierom a vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny. Občas premiešajte. Po uplynutí času môžete podávať k večeri alebo ju dať do pohára, pevne uzavrieť a uchovávať v chladničke až 5 dní. Málokedy však vydrží tak dlho, ale nie kvôli kazeniu, len kvôli šialenej chuti. Zvyčajne zmizne v okamihu.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Šalát s brokolicou, jačmennými krúpami a dresingom, ktorý Slováci milujú. Pripravíte ho za 15 minút
Kapustový šalát dopĺňam jednou prísadou. Moja svokra si pretrela oči a teraz to robí aj ona
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.