6.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sea Wave).
Ako pripraviť dokonalé krídelká, ktoré sú zvonku chrumkavé, ale vnútri mäkké a šťavnaté? Zabudnite na rýchle občerstvenie. V pohodlí domova si ich môžete pripraviť v špeciálnej marináde a s pikantnou omáčkou, ktorú si každý zamiluje. Prázdne taniere zaručené.
Pečené alebo vyprážané krídelká sú výborným nápadom ako chutné, ale sýte občerstvenie aj ako hlavný chod s obľúbeným šalátom, pečenými zemiakmi alebo hranolkami. Ako ich pripraviť, aby boli skutočne chutné? Zvoľte jedinečnú marinádu a šialenú omáčku a všetci sa budú prejedať.
Ktoré korenie na kuracie krídelká? Vyberte si toto a budú mimoriadne chutné
Kuracie krídelká sa dajú pripraviť na mnoho spôsobov. Chutia skvele buď v chrumkavej obálke, alebo v jemnejšej glazúre. Ak však chcete svoju rodinu alebo hostí prekvapiť naozaj výnimočnou, hlbokou chuťou, pripravte ich v aromatickej „marináde“ z korenín s mierne pikantnou omáčkou. Vďaka originalite ingrediencií si každý bude pýtať ďalšie a vy už nikdy nepôjdete po kuracie mäso do obľúbeného obchodného reťazca. Ako si pripraviť chutné krídelká? V prvom rade si vyberte čerstvé mäso (približne 2 kg) od spoľahlivého dodávateľa. Tiež si pripravte:
- 1 PL zemiakového škrobu,
- 1 polievková lyžica medu,
- 4 PL masla,
- 1 PL sladkej papriky,
- 1 lyžička údenej papriky,
- 1 lyžička granulovaného cesnaku,
- štipka mletého kajenského korenia, feferónky alebo chilli papričky, podľa toho, ako pikantné krídelká chcete,
- soľ a korenie podľa chuti,
- 3 – 4 polievkové lyžice štipľavej omáčky, napríklad chilli sriracha.
Ako pripraviť dobré kuracie krídelká v rúre? Zvoľte marinádu a šialenú omáčku
Nastavte rúru na 200 stupňov. V miske zmiešajte zemiakový škrob, paprikové korenie, cesnak, korenie a soľ. Mäso očistite, osušte a nakrájajte na menšie kúsky, potom ho hojne posypte vopred pripravenou zmesou korenia. Je dôležité, aby bolo mäso úplne obalené. Nechajte niekoľko minút odpočívať, potom opatrne preložte na rošt a vložte do rúry na približne 40 minút. Dávajte na ne pozor, aby sa nepripálili, a medzitým si pripravte omáčku. V hrnci zmiešame med a srirachu, privedieme do varu, pridáme maslo, štipku soli a prípadne korenie. Zahrievajte 3 – 4 minúty a odložte do chladu.
Keď sú krídelká hotové, môžete ich preliať omáčkou alebo ich podávať v samostatnej miske. Podávajte posypané pažítkou a prípadne sezamovými semienkami, najlepšie s hranolkami a obľúbeným šalátom, alebo v zdravšej verzii so zeleninovými pásikmi. Kombinácia aromatických krídeliek, ktoré sú zvonku chrumkavé, ale vo vnútri mäkké, a mierne pikantnej omáčky spôsobí, že sa vám nebude chcieť odísť od stola, kým všetko nezmizne.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Takýmto rebierkam neodolá žiadny gurmán. Jednoduchý recept, senzačný výsledok
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.