10.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/guvo59).
Ako zachrániť príliš slaný vývar? Je to jednoduché – máme tri osvedčené spôsoby, ktoré zachránia akúkoľvek polievku, ktorá môže chutiť ako Mŕtve more. Jeden z patentov vás však môže prinútiť zamyslieť sa, alebo v niektorých prípadoch dokonca znervóznieť. Napriek tomu všetky tri spôsoby fungujú – mám odskúšané a viem to.
Vývar bol príliš slaný? Uisťujeme vás, že to nie je koniec sveta. Samozrejme, v prvom momente po ochutnaní vývaru, ktorý sa ukázal byť príliš presolený, môžeme pociťovať úzkosť a stres, najmä keď sme na večeru pozvali hostí. Uisťujeme vás, že na presolený vývar máme patenty. Jeden je známy, iný môže vzbudzovať údiv. Všetko sme si už vysvetlili.
Bol vývar príliš slaný? Máme riešenie
- Prvým a pravdepodobne najznámejším spôsobom, ako zachrániť príliš slaný vývar, je pridať do neho surový zemiak. Zemiak je škrobnatá zelenina a škrob skvele absorbuje prebytočnú soľ. Ak teda máte problém, pretože ste si zo soľničky nasypali príliš veľa soli, stačí vám ten najobyčajnejší zemiak. Odporúčam dať do vývaru zemiak s bahnom – musíte ho však predtým dôkladne očistiť, najlepšie mäkkou zubnou kefkou.
- Ďalším, o niečo menej známym spôsobom, ako zachrániť príliš slaný vývar, je pridať do neho vaječný bielok. Samozrejme, musíme pamätať na to, aby sme vývar nevarili príliš silno, bielok by sa mal jemne zrážať, a ak vývar „bublá„, potom sa bielok rozpadne a vznikne akási rezanka. Keď bielok vložíme do sotva bublajúceho vývaru, absorbuje prebytočnú soľ a zachráni pokrm. Neskôr ich stačí len vyloviť.
- Tento patent môže niektorých ľudí znepokojovať alebo vytvárať mierne mätie, ale funguje a funguje skvele. Ide o to, že do vývaru vložíte vrecko ryže. Ale pozor – ryža je tiež škrob a ak urobíte chybu, vývar pokazíte do špiku kostí. Ide o to, že ak dáte ryžu do vývaru „na rýchlo„, škrob sa vyzráža a vývar bude zakalený, hustý a bude pripomínať skôr quinou. Je dobré ryžu vopred prepláchnuť v studenej vode, aby ste sa vyhli nepríjemnostiam a zároveň zlepšili chuť najlepšej polievky na svete.
Nielen vývar
Tieto patenty sa hodia nielen na vývar, ale aj na akúkoľvek príliš slanú polievku. Rovnako môžete zachrániť aj príliš slaný guláš alebo mäsovú omáčku. Nezabudnite však, že či už ide o zemiaky, ryžu alebo bielkoviny, musíte si dávať pozor na čas. Pri zemiakoch a ryži stačí 10 až 15 minút a pri bielkovinách len päť minút.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Príliš slaný vývar nie je koniec sveta. Stačia tri veci a zlatá polievka je opäť najlepšia.
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.