11.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).
Občas sa stane, že polievku pri varení príliš osolíme. Našťastie to neznamená, že pokrm treba iba vyhodiť. Akúkoľvek polievku jednoducho a jednoducho odložíme a urobíme jej jemnejšiu chuť. Skontrolujte si, čo robiť, ak polievku presolíte a aký trik použiť, aby ste neprišli o večeru.
Aj keď polievku či omáčku príliš osolíme, nemusíme sa báť, že zostaneme bez večere. Ukazuje sa, že poznať jednoduché domáce opravné prostriedky stačí na ľahké odstránenie prebytočnej soli z riadu. Ukážeme vám, ako neutralizovať príliš slanú chuť pomocou produktov, ktoré má vo svojej kuchyni pravdepodobne každý.
Ako zachrániť polievku, ktorá je príliš slaná? Tieto metódy sú spoľahlivé
Najpopulárnejším spôsobom, ako zachrániť príliš slanú polievku, je jednoducho do nej pridať surový zemiak. Vzhľadom na to, že ide o škrobovú zeleninu a škrob veľmi dobre absorbuje prebytočnú soľ, môžeme ľahko zlepšiť chuť našej polievky. Niektorí sa rozhodnú dať do vývaru aj zemiak so šupkou, ale nezabudnite ho predtým dôkladne očistiť.
Ďalším účinným spôsobom je pridať do polievky vaječný bielok. Vhodíme ich, keď je polievka na miernom ohni, aby mohla jemne zhustnúť. V opačnom prípade by príliš vriaca tekutina mohla spôsobiť rozpad bielkovín, ktoré by potom plávali v polievke. Ak to však urobíme správne, potom nám už len stačí vybrať bielkovinu a vychutnať si chutné neslané jedlo.
Málo známou metódou je vložiť na chvíľu do polievky vrecúško ryže. Predtým sa však oplatí prepláchnuť ryžu v zemitej vode, aby sa zabránilo zrážaniu škrobu a zakaleniu polievky. Vďaka tejto metóde ryža rýchlo absorbuje soľ.
Pridali ste do omáčky príliš veľa soli? Urobte to a vychutnajte si chutnú večeru
Občas sa tiež stane, že pri príprave omáčky dosolíme priveľa. Našťastie aj v tomto prípade si s týmto problémom ľahko poradíme pomocou osvedčených domácich prostriedkov.
Do omáčky stačí pridať trochu prevarenej vody, ktorá ju rozriedi a zmení pomery . Ďalšou metódou je zmiešať niekoľko polievkových lyžíc vývaru s omáčkou, vďaka čomu bude chuť jemnejšia. Mnoho ľudí sa tiež rozhodne zachrániť omáčku použitím smotany alebo prírodného jogurtu. Mierna chuť týchto produktov pomôže odstrániť prebytočnú soľ. Stačia len 2-3 lyžice a pokrm bude zachránený.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ako odstrániť kliešťa? Môj kamarát lesník mi predal tento patent. Hlava určite nezostane v koži
Ako prať topánky v práčke, aby boli v dobrom stave? Niekedy stačí jeden výrobok z chladničky
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.