12.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jan_Mach).
Ako ohrievať bravčové rezne, aby neboli tvrdé a bez chuti? Zdá sa, že panvica a mikrovlnná rúra to zvládnu, ale existuje lepší spôsob. Ak si chcete vychutnať dokonalú chuť bravčových rezňov aj po dvoch dňoch, jednoducho ich ohrejte v rúre. Je v tom však niečo viac.
Bravčový rezeň je nepochybne našou národnou kulinárskou pýchou, a hoci sa výrazne inšpiruje viedenským rezňom, žiadny Slovák si neodoprie túto pochúťku, ktorou je lahodný, šťavnatý rezeň v chrumkavom obale so zemiakmi. Bravčové rezne samozrejme najlepšie chutia priamo z panvice, ale ak ich chcete ohriať na druhý deň, môžu byť tvrdé a gumené ako podrážka. Dnes vám poradíme, ako sa tomu vyhnúť. Stačí ich ohriať vo vodnom kúpeli.
Ako ohrievať bravčové rezne, aby neboli tvrdé?
V prvom rade sa treba uistiť, že bravčovým rezňom nehrozí vysušenie. Áno, aj bravčové rezne môžu byť v ohrození, najmä ak sú zle skladované. Najlepšie je ich po vyprážaní vychladiť a uložiť do nádoby, ktorá sa dá pevne uzavrieť. Zabezpečíte tým, že si rezne zachovajú vlhkosť a pri opätovnom ohrievaní budú ľahšie „spolupracovať“.
Doprajte im saunu
Keď máte, povedzme, včerajšie rezne a chcete si na nich opäť pochutnať, na ohrievanie odporúčam rúru. Ale len vloženie rezňov do rúry nebude mať úspech. Oplatí sa ich trochu podusiť na pare. Do rúry vložte misku alebo tanier s vodou. Vplyvom teploty sa bude uvoľňovať para, ktorá rezne akosi obalí. Vďaka tomu zostanú šťavnaté a mäkké, ale nie mokré. Stačí štvrťhodina pri teplote 180 stupňov, aby boli rezne také chutné, ako boli tesne po vybratí z panvice.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Bravčové rezne už nenamáčam do mlieka. Našiel som lepší spôsob a mäso je šťavnaté a oveľa chutnejšie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.