Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Marináda na pečené bravčové karé – jednoduchý trik na jemné a šťavnaté mäso. Už si neodopriete ďalšie sústo

12.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slatan). Marináda na pečené bravčové karé je recept, ktorý sa oplatí poznať a používať nielen počas prvomájových sviatkov. Marinované mäso získa na chuti a...

12.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slatan).

Marináda na pečené bravčové karé je recept, ktorý sa oplatí poznať a používať nielen počas prvomájových sviatkov. Marinované mäso získa na chuti a je veľmi šťavnaté a jemné – takmer sa rozplýva v ústach. Tento efekt sa dá dosiahnuť pomocou niekoľkých ľahko dostupných surovín, ktoré pravdepodobne ľahko nájdete vo svojej kuchyni. Vyskúšajte tento osvedčený recept na marinádu na pečené bravčové karé a vychutnajte si jej jedinečnú chuť.

Marinované mäso získa na chuti a je veľmi šťavnaté a jemné – takmer sa rozplýva v ústach.
Foto: shutterstock/Slatan

Pečené bravčové karé je vynikajúce a chutné jedlo na májový víkend! Mnohí ľudia však považujú bravčové karé za „problematické“ mäso, pretože počas tepelnej úpravy môže byť príliš suché a gumové. Ako tomu zabrániť, aby pečené bravčové karé potešilo vašu domácnosť aj hostí?

Pečené bravčové karé – jemné, delikátne, aromatické. To všetko vďaka marináde

Tajomstvo dokonalého pečeného bravčového karé spočíva v správnom marinovaní mäsa. Marinovanie je obľúbený postup, ktorý sa v kuchyni používa na dosiahnutie výnimočne mäkkej a jemnej štruktúry, ako aj na zlepšenie chuti pokrmu. Kto z nás nemiluje ten okamih, keď si do úst vložíme kúsok mäsa a pocítime jeho jemnosť a mäkkosť? Čomu za to vďačíme? Je to marináda na bravčové karé, ktorá, ak je zložená z dokonale vybraných ingrediencií, dokáže zázraky. Medzi ingrediencie, ktoré najčastejšie používame na prípravu marinády na bravčové karé, patria: olej, soľ, cesnak, bobkový list, nové korenie, majorán, štipľavá paprika, sladká paprika a korenie.

Nočná marináda na bravčové karé – ako dlho má mäso zostať v marináde?

Marináda na bravčové karé cez noc alebo možno na niekoľko hodín? Ako dlho by malo mäso zostať v marináde? Pokiaľ ide o dĺžku marinovania mäsa, prevláda názor, že je lepšie marinovať kratší čas, ako nemarinovať vôbec, hoci v prípade marinády na bravčové karé sa osvedčuje skôr niekoľkohodinová marináda. Na rozdiel napríklad od kuracích stehien alebo krídel je bravčové karé veľký kus mäsa, takže je potrebný čas, aby marináda prenikla do jeho hĺbky a pôsobila rovnomerne po celom povrchu.

Zásady marinovania mäsa a výhody používania marinády na bravčové karé už poznáme. Je teda čas na naše návrhy receptov na marinádu na bravčové karé, ktorá premení váš pokrm a dodá mu jedinečnú chuť.

Marináda na pečené bravčové karé s množstvom aromatických byliniek

Základom prvej marinády na pečené bravčové karé sú aromatické bylinky, ktoré sa k tomuto mäsu dokonale hodia. Na kúsok bravčového karé s hmotnosťou približne 1 kg si pripravte tieto prísady:

  • 1 l vody,
  • 1,5 polievkovej lyžice soli,
  • 3 malé bobkové listy,
  • 5 zrniek nového korenia,
  • 1 lyžička granulovaného cesnaku,
  • 1 PL sušenej petržlenovej vňate,
  • 1 PL rozmarínu,
  • ½ čajovej lyžičky mletého koriandra.
Základom prvej marinády na pečené bravčové karé sú aromatické bylinky, ktoré sa k tomuto mäsu dokonale hodia.
Foto: shutterstock/Dream79

Spôsob prípravy:

Do veľkej nádoby nalejte vodu a vložte všetky prísady na marinádu na bravčové mäso. Veľmi dobre ich premiešajte a potom mäso ponorte do marinády. Nádobu prikryte fóliou a uložte do chladničky aspoň na 12 hodín. Marinované mäso vyberte z chladničky aspoň hodinu pred pečením. Po uplynutí tejto doby bravčové mäso potrite dvoma lyžicami olivového oleja, potom ho zabaľte do alobalu a vložte do rúry. Pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov pol hodiny, potom znížte teplotu na 160 stupňov a pečte ďalších 60 minút. Niekoľko minút pred koncom pečenia môžete alobal odstrániť, aby mäso trochu zhnedlo.

Marináda na pečené bravčové karé s medom a horčicou. Nebo v ústach na májový víkend!

Našu druhú inšpiráciu predstavuje marináda na pečené bravčové karé s medom a horčicou. Je to návrh hlavne pre tých, ktorí uprednostňujú sladkú a pikantnú chuť mäsa. Na 1 kg bravčového karé si pripravte tieto ingrediencie:

  • 3 polievkové lyžice tekutého medu,
  • 3 lyžice horčice,
  • 2 PL sójovej omáčky,
  • 2 PL olivového/zeleninového oleja,
  • 3 malé bobkové listy,
  • 2 veľké strúčiky cesnaku,
  • ½ čajovej lyžičky korenia.
Med dodá mäsu sladkú a lahodnú chuť.
Foto: pexels/Pixabay

Spôsob prípravy:

Cesnak ošúpte a prelisujte, potom ho vložte do misky. Pridajte ostatné prísady na marinádu a dôkladne premiešajte. Vzniknutou marinádou rovnomerne potrite celý kus mäsa. Prikryte fóliou a nechajte v chladničke niekoľko hodín (najlepšie cez noc). Marinované mäso vyberte aspoň hodinu pred pečením. Umiestnite karé do rúry a pečte ju 30 minút pri teplote 200 stupňov. Potom teplotu znížte na 160 stupňov a pečte ďalšiu hodinu. Vo vypnutej rúre ho nechajte asi 15 minút.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Šťavnatá bravčová panenka na sendvič za sedem minút. Skvele chutí

Strúhanka sa už z rezňov neodlepuje. Do vajíčka pridávam jednu vec. Tento trik mi poradila moja babička


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Túto polievku jedia storoční obyvatelia modrej zóny. Je to tajomstvo ich dlhovekosti

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnastasiaKopa) Mnohí z nás sa chcú dožiť krásneho veku - 100 rokov. Pri tejto snahe sa oplatí pozrieť sa,…

Za čias socialistického Československa tento koláč nesmel chýbať na stole. Je vynikajúci a jednoduchý na prípravu.

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael) Za čias socialistického Československa kraľovali na stoloch špecifické koláče, ktoré sa pripravovali z ľahko dostupných surovín. Niekedy…

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Francúzska zemiaková polievka je majstrovské dielo. Za pár eúr máte večeru ako v reštaurácii

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MariaKovaleva). Jednoduchá a chutná večera, ktorá nestojí veľa a je rýchlo hotová? Nemusí to byť len vyprážané jedlo so…

Auto Trendy

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov