14.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jaded Art).
Pečené rebierka patria medzi skvelú voľbu hlavného chodu na rodinnú večeru. Kľúčom k úspešnej chuti je jednoduchá, aromatická marináda. Vďaka marináde je mäso šťavnaté, jemné a výnimočne delikátne.
Rebierka v rúre sú ideálne na prípravu chutného a výživného jedla. Ich príprava je triviálne jednoduchá, a preto tento recept osloví aj tých najneskúsenejších kuchárov. Ak hľadáte osvedčenú večeru s bravčovým mäsom ako hlavnou ingredienciou, určite si pozrite nasledujúci recept.
Rebierka – vždy chutné a jemné. Všetko vďaka jednoduchej marináde
Dobrá marináda je základom každého pečenia. Marináda na báze olivového oleja, cesnaku a korenia je jedným z najjednoduchších spôsobov, ako získať šťavnaté a jemné mäso. Zaručujeme, že malým aj veľkým gurmánom sa zbiehajú slinky už len pri pohľade na pečené pochúťky.
Ingrediencie na rebrá:
- 1 kg bravčových rebier,
- 2 biele cibule,
- 120 ml vody.
Ingrediencie na marinádu:
- 4 PL olivového oleja,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 1 PL mletej sladkej papriky,
- štipka chilli,
- soli a čierneho korenia,
- voliteľne: bylinkové korenie, citrónová šťava, med.
Šťavnaté bravčové rebrá z rúry. Spôsob prípravy
Rebierka najprv rozdeľte na menšie kúsky. Umiestnite ich do misy a potom si pripravte marinádu. Cesnak nasekajte alebo prelisujte v miske spolu so štipkou soli, aby vznikla pasta. Prilejte olivový olej a ochuťte sladkou paprikou, chilli a korením. Všetky prísady dôkladne premiešajte.
V ďalšom kroku zalejte mäso vzniknutou marinádou. Opatrne ju rozotrite na rebrá a potrite ňou bravčové mäso. Ošúpte a nakrájajte cibuľu a pridajte ju do nádoby s mäsom a marinádou. Nádobu prikryte potravinovou fóliou a uložte do chladničky na minimálne tri hodiny. Najlepšie je však nechať rebrá marinovať cez noc.
Po uplynutí tohto času nakrájajte druhú cibuľu na kolieska a vyložte nimi dno zapekacej misy alebo nádoby odolnej voči rúre. Na zeleninové kúsky položte mäso. Plech zakryte alobalom a vložte do predhriatej rúry na 180 °C. Po hodine pečenia zvýšte teplotu na 200 °C, pričom odstráňte alobal a mäso polejte vodou. Rebierka pečte ďalších 40 – 45 minút, kým nie sú krásne prepečené. Nakoniec ich vyberte z rúry a podávajte so zemiakmi, šalátom alebo inou chutnou prílohou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.