16.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Viktory Panchenko).
Aj keď máme v obchodoch a pekárňach veľký výber pečiva, často sa rozhodneme, že si ho urobíme sami. Potom presne vieme, aké majú zloženie a čo v ňom je. Aby sme však tomuto pečeniu dodali trochu viac chuti, oplatí sa s ním trochu zaexperimentovať. Tento recept vám s tým pomôže.
Ak hľadáte jednoduchý recept na chutné pečivo, ste na správnom mieste. Recept nižšie bude fungovať skvele a keď ho poznáte, už nebudete chcieť robiť nič iné. Chlieb, ktorý z neho vychádza, je jedinečný, pretože má jednu zložku, ktorá mení jeho vzhľad a chuť. Týmto produktom je kakao, ktoré bežne pridávame do koláčov. Okrem toho môžete ochutnať chuť medu a tmavej čokolády. Takto pripravený chlieb môžeme kombinovať s čokoládovým krémom alebo rôznymi druhmi džemov.
Recept na čokoládový chlieb
Ingrediencie na kvások
- 2 polievkové lyžice kvásku na chlieb,
- 60 g pšeničnej múky,
- 3 polievkové lyžice vlažnej vody.
Ingrediencie na chlieb
- 3 šálky pšeničnej múky,
- pohár vlažnej vody,
- 5 lyžíc medu,
- 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu,
- 5 lyžíc kakaa,
- pol lyžičky suchého droždia,
- pol tabuľky tmavej čokolády,
- štipka soli.
Spôsob vykonania
- Prípravu chleba začnite prípravou kvásku. Vložte všetky ingrediencie do misky a dôkladne premiešajte. Potom prikryte fóliou a odložte na noc.
- Do ďalšej veľkej misy preosejeme múku, pridáme suché droždie, soľ, kakao a med. Pridajte aj vanilkový extrakt a vodu. Všetko dôkladne premiešame a nakoniec pridáme pripravený kvások. Miešame mixérom asi 10 minút.
- Čokoládu nasekajte nadrobno a tiež vložte do pripravenej hmoty. Premiešame a necháme asi 2 hodiny nakysnúť. Najlepšie je prikryť misku čistou handričkou alebo hliníkovou fóliou.
- Po uplynutí tejto doby cesto dáme na dosku posypanú múkou a jemne premiesime. Potom pripravenú hmotu vložte do vymastenej formy a odložte na ďalšiu hodinu.
- Vložte nádobu naplnenú vodou do rúry a nastavte ju na 200 °C. Pripravenú formu vložte do teplého zariadenia a pečte asi 40 minút. Po upečení necháme chlieb v rúre asi 1 hodinu vychladnúť.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Toto tiramisu s malinami si zamilujú všetci vaši hostia. Rýchle a bez pečenia
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.