15.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vlada Tikhonova).
Jar je skvelý čas na experimentovanie v kuchyni. Z dobrých zdrojov vieme, že chutná kombinácia tvarohu, jabĺk a sušienok bude hitom tejto sezóny. Nezabudnite si pozrieť inovatívny recept na tvarohový koláč, ktorý nájdete nižšie.
Koláč s jablkami je ideálny na jarné občerstvenie ku káve alebo čaju. Môžete si ho vychutnať počas prestávky v práci alebo ako domáce popoludňajšie občerstvenie. Je to tiež ideálna pochúťka pre viac či menej ohlásených hostí. Je jednoduchý na prípravu a mimoriadne chutný.
Dezert ako stvorený na jar. Spája jemnú textúru tvarohu a krehkých sušienok so sladkosťou jabĺk
Nepečené koláče sú také obľúbené z istého dôvodu. Umožňujú totiž šetriť elektrickú energiu a sú ideálne na jarný dezert doma, na záhradnej terase alebo u priateľov na pozemku. Odporúčame pripraviť lahodný a jemný jablkový cheesecake na nadchádzajúce májové sviatky.
Ingrediencie na jablkovú zmes:
- 1,3 kg jabĺk,
- 2 ovocné želé (napr. citrónové alebo jablkové),
- trochu vody.
Ingrediencie na tvarohové zmes:
- 500 g tvarohu z vedra,
- 100 g masla,
- 80 g cukru,
- 120 ml mlieka,
- 1 vajce + 1 žĺtok,
- 1 balenie vanilkového pudingu,
- 1 PL zemiakového škrobu.
Ostatné ingrediencie:
- 25-30 sušienok,
- 60 g práškového cukru,
- 2 PL čerstvej citrónovej šťavy,
- 1 PL horúcej vody.
Tvarohový koláč s jablkami bez pečenia. Spôsob prípravy
Najprv umyte a ošúpte jablká. Nakrájajte ich na drobné kocky a vložte do hrnca s pokrievkou. Ovocie varte na miernom ohni, kým nezmäkne. Ak pustia málo šťavy, môžete ich zaliať trochou vody. Potom pridajte obe želé a premiešajte. Ovocnú zmes odložte bokom, aby vychladla.
Medzitým vyložte plech papierom na pečenie. Na dno dajte 1/3 všetkých sušienok v rovnomernom rade a potom ich prelejte vychladnutými jablkami. Zmes zarovnajte a formu uložte do chladničky. V samostatnej nádobe zmiešajte mlieko, zemiakový škrob a puding. Do formy vložte tvaroh, maslo a cukor. Rozklepnite vajce a jeden žĺtok navyše, potom pridajte aj pudingovú zmes. Ingrediencie spolu premiešajte, aby ste zabránili vzniku hrudiek.
Vzniknutú zmes niekoľko minút povarte a nechajte vychladnúť. Vychladnutý spodok koláča vyberte z chladničky. Na jablká rozložte ďalšiu vrstvu sušienok a na ňu zasa tvarohovú zmes. Nakoniec tvarohový koláč prikryte poslednou vrstvou krehkých sušienok. Citrónovú šťavu a práškový cukor rozmiešajte v pohári vriacej vody a vytvorte polevu. Nalejte ju na vrch dezertu a takmer hotový koláč uložte do chladničky. Po troch hodinách je pripravený na krájanie a podávanie. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Čokoládový koláč bez múky. So štyrmi ingredienciami vytvoríte úžasne dobrý dezert
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.