16.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/PublicDomainPictures).
Prírodné nápoje dokážu zázraky. Oplatí sa ich zaradiť do jedálnička a tešiť sa na výsledky. A tie vedia poriadne prekvapiť. Vyskúšajte tento kolagénový nápoj a rýchlo si všimnete rozdiel.
Fungovanie nášho tela môžeme zlepšiť nielen liekmi či doplnkami. Tiež stojí za to zvoliť prírodné riešenia. Jedným z nich je kolagénový nápoj, ktorý môže niektorým ľuďom dokonca zmeniť život. Tu je veľmi jednoduchý recept, ktorý sa oplatí odložiť na neskôr.
Kolagénový nápoj, ktorý pôsobí ako božská ambrózia. Má prekvapivé vlastnosti
Pitie kolagénového nápoja prináša množstvo rôznych výhod. Zmenu si všimneme veľmi rýchlo. Preto sa oplatí piť ho každý deň, aby ste videli účinky. Čo však môžeme očakávať?
- V prvom rade zaznamenáme zlepšenie stavu pokožky – stane sa pevnejšou a pružnejšou a čo je najdôležitejšie – zvlhčenou.
- Zmiernia sa aj bolesti kĺbov a zlepší sa pohyblivosť kĺbov.
- Zlepší sa aj činnosť čriev a zmiznú črevné problémy.
- Kolagénové nápoje tiež zabraňujú lámavosti a vypadávaniu vlasov a posilňujú nechty.
Zdravý kolagénový nápoj – recept. Spôsob prípravy krok za krokom
Ingrediencie:
- 2 polievkové lyžice želatíny,
- 1,5 šálky vašej obľúbenej šťavy bohatej na vitamín C – napr. pomarančová,
- lyžička medu (voliteľné).
Spôsob prípravy je rovnako jednoduchý ako zoznam ingrediencií. Stačí rozpustiť želatínu vo vode a pridať obľúbenú šťavu. Prípadne môžeme pridať aj lyžičku medu, ak chceme zvýrazniť sladkosť nápoja.
Kolagénový vývar – recept. Slaná verzia kolagénového nápoja
Môžeme si pripraviť aj kolagénový vývar. Rovnako dobre poslúži aj táto slaná verzia. Treba si však uvedomiť, že príprava nie je taká jednoduchá ako príprava kolagénového nápoja.
Ingrediencie:
- 1 kg kuracích nôh,
- 1 veľká bravčové koleno,
- 2 bravčové stehná,
- hovädzie kosti (čím viac, tým lepšie),
- kopa zeleniny,
- soľ, korenie, jablčný ocot, bobkový list, nové korenie,
- voliteľné: vnútornosti (srdce, obličky, žalúdky).
Spôsob prípravy:
- Očistené mäso vložíme do veľkého hrnca a zalejeme studenou vodou len toľko, aby mäso pokrylo (maximálne dva prsty). Varte na strednom ohni.
- Keď vývar začne vrieť, pridajte nové korenie a bobkové listy, ako aj lyžicu jablčného octu. Teraz znížte výkon horáka na minimum a varte asi päť až šesť hodín.
- Asi po štyroch hodinách pomalého varenia pridáme očistenú a očistenú zeleninu.
- Po uplynutí asi šiestich hodín varenia dochuťte vývar soľou a korením. Varíme ešte 20 minút, potom precedíme cez sitko a nalejeme do pohárov. Mäso oddelíme od kostí a dáme piecť alebo zmrazíme – na plnenie pirohov bude ako stvorené. Vývar pite každý deň.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Päť najlepších cvikov na chudnutie. Robte ich týždeň a v zrkadle sa nespoznáte
Je knäckebrot na chudnutie lepší ako tradičný chlieb? Odpoveď nie je taká jednoduchá
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.