Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Urobte z nich drobnosť a prekvapte svoju rodinu. Vôňa sa bude šíriť po celom dome

16.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/muss_das_so). Šumenie vĺn, horúce slnečné lúče na pokožke a chrumkanie sladkých vaflí sú tie najlepšie spomienky na dovolenku. Najobľúbenejšie sú určite tie s práškovým...

16.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/muss_das_so).

Šumenie vĺn, horúce slnečné lúče na pokožke a chrumkanie sladkých vaflí sú tie najlepšie spomienky na dovolenku. Najobľúbenejšie sú určite tie s práškovým cukrom, šľahačkou alebo ovocím. Doma sa však dajú pripraviť na mnoho rôznych spôsobov.

Naučte sa tajomstvo nadýchaných a chrumkavých vaflí.
Foto: Pixabay/muss_das_so

Naučte sa tajomstvo nadýchaných a chrumkavých vaflí u vás doma a vyskúšajte zaujímavé kombinácie, aby ste vytvorili nový dezert, ktorý si získa srdcia všetkých členov domácnosti, najmä detí. Už máte vaflovač a urobili ste prvé pokusy, ale vafle stále nie sú ako z krabice? Nevzdávajte sa a zistite, čo sa mohlo pokaziť.

Niekoľko jednoduchých pravidiel pre úspešné vafle

Celý proces je dobré začať predhriatím stroja. Predtým, ako doň nalejete cesto, dobre skontrolujte teplotu. Pri prehriatej sa môžu vafle prilepiť a pri príliš nízkej budú vafle v strede surové. Najlepšie je nastaviť teplotu na 190 stupňov C. Pred nanášaním každej dávky cesta je vždy dobré namastiť dosky prístroja. Dôležité je tiež pamätať na to, že každý vaflovač funguje inak, preto sa pred pečením oplatí skontrolovať čas pečenia odporúčaný výrobcom v návode. Najbežnejší čas pečenia vaflí sú tri až štyri minúty, pričom slabšie modely potrebujú až 10 minút.

Faktorom, ktorý prispieva k príliš rýchlemu pripáleniu vaflí, je zvyčajne príliš veľa cukru v cestíčku. Pripáleniu sa dá predísť tak, že spotrebič zakaždým utriete papierovou utierkou. Pridaním väčšieho množstva oleja do cesta sa cesto stane pružnejším a stratí svoju lepivosť, a to zabezpečí, že vafle by sa nemali prilepiť.

Najbežnejší čas pečenia vaflí sú tri až štyri minúty, pričom slabšie modely potrebujú až 10 minút.
Foto: shutterstock/Steve Heap

Prísady na tradičné cesto

  • 1,5 šálky celozrnnej múky,
  • pohár mlieka,
  • 4 vajcia,
  • 5 lyžíc masla alebo oleja,
  • 2 lyžice cukru
  • štipka soli,
  • voliteľne: pol čajovej lyžičky prášku do pečiva.

Najdôležitejšie je cesto. Vajcia pridané do cesta by mali mať izbovú teplotu. Studené bielky, aj keď sú vyšľahané na tuhý sneh, sa s ostatnými prísadami dobre nezmiešajú a koláč sa jednoducho prepadne. Ak chcete, aby bol koláč nadýchanejší, použite prášok do pečiva a zmiešajte ho v miske s múkou. Vajíčka rozdeľte na bielok a žĺtok. Počas šľahania bielka pridajte štipku soli a šľahajte do tuha. Žĺtky zmiešajte s cukrom a vyšľahajte na homogénnu hmotu. Do misy s múkou a práškom do pečiva pridajte mlieko, rozpustené maslo alebo olej a žĺtkovo-cukrovú zmes. Dobre premiešajte. Do cesta pridajte vyšľahané bielky a jemne premiešajte.

Vaflovač počas vyprážania neotvárajte, pretože surové cesto vo vnútri sa môže rozdeliť. Po usmažení vyberte vafle na mriežku, aby vychladli. V opačnom prípade sa v nich udrží vlhkosť a nakoniec budú mať gumovú konzistenciu.

Vafle sa výborne hodia na sladké dezerty aj suché občerstvenie. Môžete ich pripraviť z akejkoľvek múky, slaných alebo sladkých ovsených vločiek. Obmedzuje vás len vaša fantázia. Skúste pridať niektoré nezvyčajné prísady a vytvorte zaujímavé sladké vafle.

Čokoládové vafle s banánmi a nutellou – alternatíva klasických vaflí

Zloženie:

  • 40 g horkého kakaa,
  • 200 g pšeničnej múky,
  • 5 g prášku do pečiva,
  • 3 g sódy bikarbóny,
  • 1 g soli (štipka),
  • 3 g mletej škorice,
  • 100 g horkej čokolády,
  • 50 g cukru,
  • 150 g vajec (3 vajcia),
  • 60 g masla,
  • 250 ml cmaru,
  • Nutella,
  • 2 banány.
Foto: shutterstock/Zulfiska

Príprava:

V miske zmiešajte: kakao, múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ a škoricu. Pridajte cmar a rozpustené maslo, premiešajte a na niekoľko minút odstavte. Do zmesi pridajte žĺtky oddelené od bielkov a nastrúhanú čokoládu. Bielka a cukor vyšľahajte do tuhej peny, pridajte do zmesi a jemne premiešajte. Hotové vafle potrite nutellou a plátkami banánu a môžete začať!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Recept na vafle, ktorý prekvapí. Dve prísady do cesta vám zaručia, že už nikdy nebudete robiť obyčajné vafle

Ako pripraviť vafle tak, aby všetkým padla sánka? Vezmite zeleninu, ktorá je ešte v obchodoch


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto palacinky sa natrvalo dostali do mojej kuchyne. Sú oveľa lepšie ako tie tradičné

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha) Palacinky milujú dospelí aj deti. Toto občerstvenie sa dá mierne obohatiť, aby bolo ešte lepšie - nadýchané ako…

Túto polievku jedia storoční obyvatelia modrej zóny. Je to tajomstvo ich dlhovekosti

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnastasiaKopa) Mnohí z nás sa chcú dožiť krásneho veku - 100 rokov. Pri tejto snahe sa oplatí pozrieť sa,…

Za čias socialistického Československa tento koláč nesmel chýbať na stole. Je vynikajúci a jednoduchý na prípravu.

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael) Za čias socialistického Československa kraľovali na stoloch špecifické koláče, ktoré sa pripravovali z ľahko dostupných surovín. Niekedy…

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Auto Trendy

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov