17.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk).
Verím, že dobrý koláč je nielen taký, ktorý dobre chutí, ale aj taký, ktorý sa rýchlo pripraví. Krémeš z lístkového cesta je jedným z nich. Tento triviálny recept som už dala všetkým tetám a priateľom.
Tradičný francúzsky krémeš sa pripravuje z lístkového cesta, preto sa s vami podelím o tento recept. Tento dezert bude veľmi jednoduchý na prípravu a šialene chutný. Čo viac si môžete priať? Dobrý recept. Tu je recept na francúzsky krémeš, ktorý si môžete uložiť na neskôr.
Francúzsky krémeš na lístkovom cestíčku. Recept, ktorý by ste radšej nemali stratiť
Chrumkavé lístkové cesto obložené lahodným, jemným vanilkovým krémom je ten najlepší koláč ku káve, aký si môžeme naservírovať. Krémeš na keksoch sa mu nemôže rovnať. Ale čo je najdôležitejšie, nemusíte sa nadrieť, pretože ich môžete pripraviť veľmi rýchlo.
Ingrediencie:
- 2 balíčky lístkového cesta (vychladené),
- 2-3 PL práškového cukru,
- 5 žĺtkov
- 3 PL pšeničnej múky,
- 1 šálka cukru,
- 2 balíčky vanilkového cukru,
- 2 šálky mlieka,
- niekoľko kvapiek mandľového extraktu,
- 200 g mäkkého masla,
- ovocie, napr. maliny alebo čučoriedky (voliteľné).
Recept na najlepší krémeš. Príprava krok za krokom
Spôsob prípravy:
- V miske zmiešame žĺtky, cukor, vanilkový cukor a múku s 1 šálkou mlieka. Zvyšok mlieka zvaríme v hrnci. Do vriaceho mlieka vlejte žĺtkovú zmes a za stáleho miešania varte dve minúty. Uvarený puding prelejte do inej nádoby a prikryte potravinárskou fóliou. Puding odložíme bokom, aby vychladol.
- Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia. Lístkové cesto rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, popicháme vidličkou a pečieme 10 minút. Necháme vychladnúť. Druhé lístkové cesto položte na plech, nožom ho nakrájajte na obdĺžniky (neprekrajujte až do konca), popichajte vidličkou a pečte 10 minút. Potom ich odložte bokom, aby vychladli.
- Mäkké maslo vyšľaháme mixérom. Postupne pridávame vychladnutý puding a stále miešame, až kým nevznikne hladký krém. Pridajte aj mandľový extrakt. Potom ho rozotrite na spodok lístkového cesta, prikryte obdĺžnikmi cesta a posypte práškovým cukrom. Môžete pridať aj obľúbené ovocie. Odložte na niekoľko hodín do chladničky, podávajte vychladené.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Urobila som ju večer a ráno z nej nebola ani omrvinka. Je mäkká ako obláčik
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.