Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Robím ich vždy, keď mám zlú náladu. Tieto lievance sú najjemnejšie a hotové za pätnásť minút

18.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Peredniankina). Tvarohové lievance sú jemné, ľahké a úplne lahodné. Nič mi nezlepší náladu a nenaladí pozitívne ako tieto lievance a ich príprava je jednoduchá....

18.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Peredniankina).

Tvarohové lievance sú jemné, ľahké a úplne lahodné. Nič mi nezlepší náladu a nenaladí pozitívne ako tieto lievance a ich príprava je jednoduchá. Najdôležitejšie okrem chuti je, že sú hotové za pätnásť minút – ideálne na raňajky.

Tvarohové lievance s džemom zdobené mätou.
Foto: shutterstock/Peredniankina

Tvarohové lievance sú mojimi raňajkami vždy, keď ma čaká ťažký náročný deň, alebo naopak – keď je ťažký deň za mnou. Recept na tvarohové lievance mi raz dala moja teta, ktorá pracovala v kuchyni v jednej škôlke. Spočiatku to neznelo ako nič zvláštne, ale zo zvedavosti som to musela vyskúšať. A nebola som sklamaná. Toto sú lievance môjho života.

Tvarohové lievance – nie sú lepšie

Ingrediencie:

  • 200 g tvarohu,
  • 100 g pšeničnej múky,
  • 2 stredne veľké vajcia,
  • 1 lyžica medu,
  • 1 lyžička prášku do pečiva,
  • obľúbené ovocie na servírovanie,
  • olej na vyprážanie.

Tvarohové lievance – krok za krokom

Hneď na začiatku sa uistite, že všetky ingrediencie majú izbovú teplotu. Nie je to potrebné, ale uľahčí vám to prácu.

  1. Potom si pripravte misku a preosejte do nej múku. Potom pridajte prášok do pečiva a premiešajte.
  2. Pridáme tvaroh, pridáme vajce a med. Všetko rozmiešame alebo krátko rozmixujeme mixérom.
  3. Misu s cestom odložte na pár minút, aby lepok obsiahnutý v múke napučal a spojil suroviny.
  4. Pripravte si panvicu a zohrejte v nej malé množstvo oleja. Do rozpáleného oleja hlbokou lyžicou ukladáme porcie lievancového cesta a opečieme z oboch strán do zlatista. Po usmažení ich položte na papierovú utierku, aby odsal prebytočný tuk.

Takéto lievance je najlepšie podávať teplé, priamo z panvice, ale rovnako chutné sú aj posypané práškovým cukrom alebo ozdobené domácim džemom. Samozrejme ich môžete podávať aj s obľúbeným ovocím. Existuje mnoho spôsobov, ako podávať tieto jemné lievance – odporúčam vyskúšať každý z nich.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Najjarnejšia polievka, akú som kedy videla. Šťaveľová polievka sa môže schovať

Takýto jednoduchý francúzsky krémeš som ešte nerobila. Až doteraz. A už nikdy sa nenadriem


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Francúzska zemiaková polievka je majstrovské dielo. Za pár eúr máte večeru ako v reštaurácii

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MariaKovaleva). Jednoduchá a chutná večera, ktorá nestojí veľa a je rýchlo hotová? Nemusí to byť len vyprážané jedlo so…

Takto podávam baklažán. Uložte si recept, pretože budete nadšení

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/BearFotos). Stal sa neoddeliteľnou súčasťou mojej kuchyne, takže ho mám vždy poruke. Používam ho na prípravu rýchleho, chutného a…

Obyčajné mleté mäso nerobím. Ohnivé kotlety sú oveľa lepšie, tajomstvom je chlieb

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oakland Images) Požarského ohnivé kotlety bol pokrm, ktorý sa v Rusku objavil za vlády cára Mikuláša I. Tento rezeň…

Auto Trendy

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Objasnené: Ako bude fungovať nové chladiace zariadenie pre jazdcov F1

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Exkluzívny pohľad na fungovanie nového chladiaceho zariadenia, ktoré FIA schválila na rok 2025. Prototyp FIA pre nové chladiace zariadenie formuly 1 využíva chladenú vodu, ktorá…

Hybridné superauto na každodenné používanie? Arthurov McLaren má 700 koní, ale kosti vám nezlomí

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Po meste v elektrickom režime a za mestom na kľukatej ceste naštartujem revúci motor V6 Turbo. McLaren Arthur je hybridný superautomobil, s ktorým sa dá…

Bugatti sa nezastaví na 490 km/h. Výrobca chce prekonať hranicu 500 km/h

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Bugatti Chiron Chiron Super Sport 300+ prekonal rekord najrýchlejšieho sériovo vyrábaného auta na svete, ale výrobca sa pri tom nechce zastaviť. Spoločnosť naznačuje, že ďalším…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov