Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Nesmažiť, len vložiť do rúry. Takéto lievance vám budú v rodine všetci závidieť

20.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maslova Valentina). Toto jedlo je nám veľmi dobre známe a dnes chceme ukázať, že sa dá pripraviť aj úplne inak. Gurmánov tohto pokrmu možno...

20.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maslova Valentina).

Toto jedlo je nám veľmi dobre známe a dnes chceme ukázať, že sa dá pripraviť aj úplne inak. Gurmánov tohto pokrmu možno prekvapí, a niet divu, pretože spôsob jeho prípravy je prekvapujúci. Cesto položte na plech a vložte ho do rúry. Vznikne z neho voňavá a nadýchaná pochúťka.

Lievance nie sú ničím objavným, čo by nás mohlo niečím prekvapiť. A predsa opak je pravdou
Foto: shutterstock/Maslova Valentina

Lievance sú jedlo, ktoré veľmi dobre poznáme. Ich chuť poznáme od detstva a recept sa nám vryl do pamäti. Výroba kysnutého cesta je veľmi rýchla a jednoduchá, pretože suroviny už zvyčajne máte v kuchynských skriniach a chladničke. Tento recept ukazuje, že hoci je toto jedlo chutnou klasikou, dá sa pripraviť aj v inej podobe.

Lievance nie sú ničím objavným, čo by nás mohlo niečím prekvapiť. Nič však nemôže byť ďalej od pravdy. Aj ony sa dajú pripraviť novým a zaujímavým spôsobom, ktorý im vdýchne nový život. Stačí len zmeniť spôsob ich prípravy. Namiesto ich vyprážania na panvici sa oplatí cesto položiť na plech a vložiť do rúry. Výsledok, ktorý získate, je prekvapivý.

Recept na pečené lievance


Ingrediencie:

  • 450 g pšeničnej múky,
  • 250 ml mlieka,
  • 4 lyžice cukru,
  • vajce,
  • 30 g čerstvého droždia,
  • štipka soli,
  • jablko,
  • hruška,
  • trochu oleja,
  • práškový cukor na posypanie.
Aj lievance sa dajú pripraviť novým a zaujímavým spôsobom, ktorý im vdýchne nový život
Foto: shutterstock/NoirChocolate

Spôsob prípravy:

  1. Polovicu mierne zohriateho mlieka nalejte do misky a prisypte 3 polievkové lyžice múky. Pridáme rozdrobené čerstvé droždie a jemne premiešame. Zmes nechajte niekoľko minút odstáť, aby mohla zväčšiť svoj objem.
  2. Potom do väčšej misy nasypte zvyšok múky a prilejte mlieko. Vlejte vykysnuté droždie, cukor a vajce. Všetko dôkladne premiešajte.
  3. Misku prikryte utierkou a odložte na teplé miesto asi na 45 minút, aby cesto vykyslo.
  4. Predhrejte rúru na 180 °C. Ovocie ošúpeme a nakrájame na stredne veľké kocky a pridáme do zmesi.
  5. Plech vyložte papierom na pečenie a vymažte ho tenkou vrstvou oleja. Potom naň nalejte porcie cesta a vytvarujte koláče. Formu vložte do rúry a pečte približne 25 minút.
  6. Po tomto čase by mali byť lievance zlatisté. Keď sú hotové, vyberte ich, nechajte vychladnúť a posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Takýto jednoduchý francúzsky krémeš som ešte nerobila. Až doteraz. A už nikdy sa nenadriem

Robím ich vždy, keď mám zlú náladu. Tieto lievance sú najjemnejšie a hotové za pätnásť minút


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Francúzska zemiaková polievka je majstrovské dielo. Za pár eúr máte večeru ako v reštaurácii

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MariaKovaleva). Jednoduchá a chutná večera, ktorá nestojí veľa a je rýchlo hotová? Nemusí to byť len vyprážané jedlo so…

Takto podávam baklažán. Uložte si recept, pretože budete nadšení

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/BearFotos). Stal sa neoddeliteľnou súčasťou mojej kuchyne, takže ho mám vždy poruke. Používam ho na prípravu rýchleho, chutného a…

Obyčajné mleté mäso nerobím. Ohnivé kotlety sú oveľa lepšie, tajomstvom je chlieb

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oakland Images) Požarského ohnivé kotlety bol pokrm, ktorý sa v Rusku objavil za vlády cára Mikuláša I. Tento rezeň…

Auto Trendy

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Objasnené: Ako bude fungovať nové chladiace zariadenie pre jazdcov F1

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Exkluzívny pohľad na fungovanie nového chladiaceho zariadenia, ktoré FIA schválila na rok 2025. Prototyp FIA pre nové chladiace zariadenie formuly 1 využíva chladenú vodu, ktorá…

Hybridné superauto na každodenné používanie? Arthurov McLaren má 700 koní, ale kosti vám nezlomí

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Po meste v elektrickom režime a za mestom na kľukatej ceste naštartujem revúci motor V6 Turbo. McLaren Arthur je hybridný superautomobil, s ktorým sa dá…

Bugatti sa nezastaví na 490 km/h. Výrobca chce prekonať hranicu 500 km/h

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Bugatti Chiron Chiron Super Sport 300+ prekonal rekord najrýchlejšieho sériovo vyrábaného auta na svete, ale výrobca sa pri tom nechce zastaviť. Spoločnosť naznačuje, že ďalším…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov