22.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/etorres).
Špargľová polievka je perfektný nápad na rýchlu večeru, ktorá do vašej kuchyne prinesie závan jari, ale nielen to. Recept na špargľovú polievku je triviálny a rýchly, ale s triviálnosťou nemá nič spoločné. Táto polievka je jednoducho božská a vďaka syru chutí, akoby pochádzala z drahej reštaurácie.
Ako pripravujete špargľu? Pečiete ich zabalené v plátkoch slaniny, varíte ich a polievate holandskou omáčkou a v týchto verziách sú naozaj vynikajúce. Špargľová polievka je však viac ako len chutná večera. Recept na špargľovú polievku je povinnosťou pre každého, kto sa rád chutne naje a zároveň nezruinuje obsah svojej peňaženky. Pripravte si túto polievku a pripravte sa na šok – je lahodná a krémová a chutí presne tak, akoby pochádzala z rúk vynikajúceho šéfkuchára.
Špargľová polievka – lacná, rýchla a úžasná chuť
Ingrediencie:
- 2 zväzky zelenej špargle,
- 2 stredne veľké zemiaky,
- polovica zeleru,
- malá cibuľa,
- 2-3 strúčiky cesnaku,
- zeleninový vývar (približne 1,5 litra),
- soľ, korenie, muškátový oriešok,
- 120 g syra s modrou plesňou,
- 2/3 šálky smotanového syra,
- 2 lyžice masla.
Špargľová polievka recept – ako na to:
- Odlomte drevnaté konce špargle a stonky nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu nakrájajte nadrobno, cesnak prelisujte a zemiaky nakrájajte na kocky.
- Pripravte si hrniec a rozpustite v ňom maslo. Pridajte cibuľu a keď zosklovatie, pridajte nakrájanú špargľu. Špargľu za občasného miešania orestujte a potom pridajte zemiaky a cesnak.
- Osmaženú zeleninu zalejte vývarom, znížte teplotu a varte, kým zemiaky nezmäknú. Podľa chuti dochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom. Potom pridajte smotanu, rozdrobený syr a rozmixujte ručným mixérom do hladka.
- Špargľovú polievku podávajte s krutónmi alebo pufovaným hráškom. Výborne bude chutiť aj s nadrobenými slaninovými lupienkami.
Tento recept je na zelenú špargľu, ale podľa rovnakého receptu pripravíte aj lahodnú polievku z bielej špargle. Upozorňujeme však, že biela špargľa sa varí dlhšie a mala by sa olúpať. Túto špargľovú polievku môžete podávať aj s vajíčkami uvarenými na tvrdo alebo s pošírovanými vajíčkami – nech už sa rozhodnete podávať ju akokoľvek, určite bude chutiť.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Prišla jar a priniesla špargľu. Nevarte, nepečte, hoďte na panvicu. 10 minút a máte hotovo
Grilovaná špargľa s týmito ingredienciami sa môže dostať zo žalúdka priamo do srdca. Na každého urobíte dojem
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.