24.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Irina Rostokina).
Rezne sa objavujú takmer pri každom druhom chode. Zvyčajne ich jeme v mäsovej forme a všetci si ich pochvaľujú. Nedávno mi však bolo povedané, aby som ich nerobila. Recept uvedený nižšie spôsobil, že ich už nikto nechce jesť.
Rezne sú u nás doma neoddeliteľnou súčasťou večerí. Niet divu, pretože sa hodia ku každému jedlu a sú chutné a šťavnaté. Dajú sa pripraviť z rôznych druhov mäsa a každý si z nich niečo vyberie. Najobľúbenejšie sú, samozrejme, rezne z mletého mäsa a bravčové rezne, ako aj z hydiny. Nedávno mi však bolo povedané, že ich už nemám robiť. Moja svokra pri večeri povedala:
„Mleté mäso už nerob, pretože ho nebudem jesť. Tieto rezne sú oveľa lepšie a ľahšie, rob ich častejšie.“
Po týchto slovách som bol ohromená. Nečakala som, že karfiolové a hubové rezne urobia na stole taký rozruch. Ukázalo sa, že prekonali všetko ostatné a rodina chce jesť len ich. Podávam ich so zemiakmi a šalátom a prílohou domácej kôprovej omáčky.
Recept na karfiolové a hubové rezne
Ingrediencie:
- hlava karfiolu,
- 500 g húb,
- 2 vajcia,
- veľká cibuľa,
- 100 g strúhanky,
- 2 lyžičky majoránky,
- soľ a korenie podľa chuti,
- lyžica nasekanej petržlenovej vňate,
- olej na vyprážanie.
Spôsob prípravy:
- Karfiol dôkladne opláchnite a nakrájajte na ružičky. Ružičky karfiolu vložte do hrnca s osolenou vodou a varte niekoľko minút do mäkka. Vyberte z vody a nechajte vychladnúť.
- Umyte a ošúpte huby. Nakrájajte ich na tenké plátky, ošúpte a nadrobno nakrájajte cibuľu. Obe zeleniny pridajte na rozpálenú panvicu a niekoľko minút smažte, kým nezhnednú. Nakoniec ju osoľte a okoreňte.
- Uvarený karfiol roztlačte vidličkou a vložte do misy. Pridajte vajcia, huby a cibuľu, petržlenovú vňať, strúhanku a korenie. Dôkladne premiešajte, aby vznikla homogénna hmota.
- Zo zmesi vytvorte rezne a na rozpálenom oleji ich opečte z oboch strán dozlatista.
- Rezne sa môžu podávať ako predjedlo alebo hlavné jedlo s varenými zemiakmi a šalátom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Rezne nedávam na panvicu hneď. Túto vec urobím vopred a obal neopadáva
Mäso už nikdy nebude tvrdé. Do omáčky stačí pridať tri polievkové lyžice
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.