25.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Stepanek Photography).
Ako pripraviť omeletu, aby bola nadýchaná a plná chuti? Zabudnite na nudné vajíčka a ploché palacinky – táto omeleta si okamžite získa vaše srdce a chuťové bunky a zasýti vás na celé hodiny. Na zahryznutie po večeri ani nepomyslíte, ale pri vajíčkach musíte urobiť dôležitú vec.
Nápadom na raňajky nemusí byť vždy len sendvič, ovsená kaša alebo rýchle miešané vajíčka. Samozrejme, vajíčka sú na raňajky ideálne, pretože sú sýte a dodajú vám energiu na celé hodiny a dnes máme práve takýto recept na omeletu. V našich predstavách je omeleta zvyčajne rozšľahané vajíčko vyliate na panvicu a podávané s prílohami, ako je napríklad syr. Ak si pripravíte takúto omeletu, získate tenkú palacinku, ktorá možno aj dobre chutí, ale nevyzerá vábne. Recept na omeletu, ktorý vám dnes predstavíme, však vyzerá veľmi dobre a chutí ešte lepšie. Môžete do nej pridať čokoľvek, čo máte radi, ale bielka predtým vyšľahajte do peny – bude tak božsky nadýchaná.
Omeleta – recept na majstrovské vaječné raňajky
Ingrediencie:
- 2 stredne veľké vajcia,
- 2 ploché polievkové lyžice pšeničnej múky,
- 1 vrchovatá lyžica smotany (alebo 2 lyžice mlieka),
- 2-3 plátky obľúbenej údeniny,
- trochu syra,
- trochu špenátu (nepovinné),
- trochu nakrájanej papriky,
- polovica malej cibule,
- soľ, korenie, trochu granulovaného cesnaku,
- prepustené maslo na vyprážanie.
Ako pripraviť omeletu? Ako ju pripraviť krok za krokom:
- Začnite oddelením bielkov od žĺtkov. Z bielkov vyšľahajte tuhú penu. Šunku nakrájajte na kocky, rovnako ako syr (ak použijete blok syra, môžete ho aj nastrúhať), papriku a cibuľu. Špenát môžete mierne podusiť, ale nie je to nevyhnutné.
- Do misky so žĺtkami pridajte smotanu alebo mlieko, múku a korenie. Potom celú zmes premiešajte alebo rozmixujte mixérom.
- Do misky so žĺtkami pridajte obľúbené prísady a bielky a jemne premiešajte, aby ste neporušili štruktúru peny.
- Zľahka vymastite panvicu a rozohrejte ju. Potom zmes nalejte na panvicu a prikryté smažte na miernom ohni, kým nie je omeleta hotová. Ak omeletu vyprážate zakrytú, nemusíte ju obracať.
Tip: Všetky prísady môžete vopred orestovať na troche masla, najmä ak chcete pridať huby – napríklad šampiňóny alebo hlivu ustricovú. Takto to funguje aj vtedy, ak chcete do vaječnej zmesi pridať kúsky klobásy alebo kabanosu. Môžete to urobiť aj inak – smažiť prísady zvlášť a omeletu zvlášť. Potom ich položte na vrch vyprážanej omelety a vytvorte akúsi pizzovú omeletu.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.