25.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Foodpictures).
Huby na večeru sú obľúbenou ingredienciou, ktorú možno podávať v rôznych podobách. Hubová polievka je skvelou voľbou na lacné a jednoduché jedlo. Na dosiahnutie krémovej konzistencie nemusíte vôbec používať smotanu. Existuje niečo lepšie.
Teplá hubová polievka s lahodnou krémovou konzistenciou a jemnými kúskami húb. Plná chuti cesnaku, cibule a byliniek, dostatočne jemná na to, aby doplnila prirodzenú chuť húb bez toho, aby ju prekrývala. Tento typ večere sa hodí počas celého roka a na jej prípravu potrebujete ľahko dostupné suroviny. Navyše je skvelá, keď nemáte čas na takzvané „státie pri hrncoch“.
Ako pripraviť dobrú hubovú polievku? Nápady na jednoduchú večeru, ktorá poteší chuťové bunky
Niektoré jedlá sú v mnohých domácnostiach už roky vytrvalo obľúbené. Tak je to aj v prípade hubovej polievky, ktorá je skutočnou klasikou medzi nápadmi na večeru. Na jej prípravu potrebujete:
- 500 g húb,
- 1 pór,
- 1,5 l hydinového alebo zeleninového vývaru,
- maslo
- soľ, korenie, trochu muškátového orieška,
- cestoviny alebo krutóny na podávanie,
- smotana alebo jedna plechovka kokosového mlieka,
- 2 lyžice taveného syra,
- kôpor.
Ako najlepšie ochutiť hubovú polievku? Takto vznikne zamatovo krémová a aromatická
Aby hubová polievka získala krémovú štruktúru, do vývaru sa zvyčajne pridáva smotana. Dobrým spôsobom spestrenia je však pridanie kokosového mlieka a smotanového syra. Skvelým krémovým doplnkom bude aj syr Mascarpone. Polievka bude ešte jemnejšia a zamatovejšia.
- Huby umyte a očistite, potom ich nakrájajte na kocky alebo tenké plátky.
- Ostatnú zeleninu nakrájajte nadrobno.
- Pripravte si veľký hrniec alebo panvicu s hrubým dnom. Nalejte olivový olej alebo pridajte maslo a na miernom ohni za občasného miešania opečte pór.
- Pridajte huby a za občasného miešania ich varte na strednom plameni. Počkajte, kým sa voda neodparí.
- Prilejte vývar a varte približne 10 minút.
- Na konci varenia pridajte do polievky korenie.
- Namiesto šľahania polievky so smotanou pridajte kokosové mlieko a trochu smotanového syra. Polievka tak získa ešte zamatovejšiu a krémovejšiu chuť a štruktúru. Varte, kým sa syr nerozpustí.
- Vrch posypte kôprom a podávajte s rezancami alebo krutónmi.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Aromatická domáca hubová polievka. Namiesto smotany pridajte túto ingredienciu – vyjde to šialene
Táto jesenná polievka vás zahreje a zasýti. Bez tohto prídavku sa však neoplatí podávať na stole
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.