26.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kseniia Ponomarenko).
Smažené šampiňóny sú skvelým nápadom na rýchlu večeru. V porovnaní s lesnými hubami sa považujú za menej aromatické a majú menej intenzívnu chuť. Pridáte do nich ingredienciu a vyjdú výnimočne šťavnaté a chrumkavé.
Šampiňóny sú v súčasnosti jednou z najobľúbenejších húb, ktorú si Slováci s obľubou vyberajú. Sú ideálne ako prísada do polievok alebo omáčok a ako príloha k mäsu. Budú pre vás záchranou najmä po návrate z práce alebo zo školy, keď potrebujete v rýchlosti pripraviť večeru.
Ako pripraviť smažené šampiňóny? Jednoduchý recept na večeru
Smažené šampiňóny sú rýchlym a jednoduchým spôsobom, ako vylepšiť chuť takmer každého jedla. Či už ich máte radšej celé, alebo nakrájané na plátky, panvica plná týchto šťavnatých, maslových, zlatohnedých húb zaujme ako predjedlo alebo ako príloha k hlavnému jedlu.
- Huby opláchnite a osušte papierovou utierkou, potom ich nakrájajte na hrubé plátky.
- Veľkú panvicu postavte na stredný oheň. Pridajte maslo a olivový olej a miešajte, kým sa nerozpustia, aby ste zabránili striekaniu.
- Keď je olej rozpálený, pridajte huby a smažte, kým sa tekutina neuvoľní a neodparí a huby ľahko nezhnednú.
- Dochuťte ich cesnakovou soľou a korením a pridajte prelisovaný cesnak.
- Miešajte 30 sekúnd, kým cesnak nezačne voňať.
- Pridajte citrónovú šťavu a petržlenovú vňať a smažte ďalšie 1 – 2 minúty.
- Potom stiahnite z ohňa a podávajte ozdobené petržlenovou vňaťou.
Ako smažiť huby dozlatista? Použite tento osvedčený trik
Huby sú bohaté na vodu, takže ak nechcete, aby vaše smažené huby boli vodnaté a mdlé, musíte mať na pamäti niekoľko tipov. Pri smažení ich nezabudnite hádzať do rozpálenej panvice po častiach. Keď sa do nej hodia všetky naraz, môže dôjsť k poklesu teploty a vzniku veľkého množstva vody.
Navyše je lepšie ich osoliť až po niekoľkých minútach smaženia. Tým sa zabráni tomu, aby huby vylučovali príliš veľa tekutiny. Ak chcete šampiňónom počas smaženia dodať aromatickú chuť a zlatistú farbu, pridajte trochu sójovej omáčky. Huby nechajte na panvici, kým nezmenia odtieň.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Šampiňónová polievka v úplne novej verzii. Takúto nepodáva žiadny člen rodiny
Zabudnite na gumené a vodnaté huby. Smažte huby majstrovsky a budú zlatisté a chrumkavé
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.