28.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Rimma Bondarenko).
Blíži sa májový víkend a preto je ideálny čas na grilovanie. Zvyčajne na ňom dominujú mäsové pochutiny, ale prečo nedať šancu niečomu úplne novému? Grilovaná kukurica by sa mohla stať hitom. Keď ju raz ochutnáte, určite sa stane trvalou súčasťou vášho grilovacieho menu. Ako ju pripraviť?
Grilovaná kukurica nie je na Slovensku veľmi obľúbená, preto je načase to zmeniť. Je chutná, zdravá a jednoduchá na prípravu. Môže dopĺňať mäsové jedlá alebo byť chutnou vegetariánskou variantou občerstvenia. Bezpochyby stojí za vyskúšanie.
Ako grilovať kukuricu
Na grile okrem mäsových pochutín zvyčajne nájdete ešte cukety, papriky alebo zemiaky. Kukurica, hoci na Slovensku nie je veľmi obľúbená, tiež stojí za vyskúšanie. Nielen pre jej chuť, ale aj pre množstvo živín, ktoré poskytuje. Okrem iného je cenným zdrojom vlákniny.
Ak ju chcete pripraviť na grile, môžete tak urobiť tromi spôsobmi a to v listoch, bez listov po predvarení a v potravinovej fólii. Všetky tieto možnosti v konečnom dôsledku ponúkajú chutné a chrumkavé kukuričné klasy. V kombinácii s maslom sa v jej chuti stratí každý. Po príprave sa stane trvalou súčasťou vášho grilovacieho menu. Najmä preto, že jej príprava je taká jednoduchá, že ju zvládne každý. Chuť môžete trochu obmeniť napríklad pridaním parmezánu.
Spôsob, ako pripraviť šialene chutnú grilovanú kukuricu
Samotná kukurica s maslom poteší svojou chuťou, ale môžete ju ešte trochu spestriť. Jej príprava zostane jednoduchá, ale chuťovo bude ešte lahodnejšia. Prítomní na grilovačke si určite vypýtajú extra porciu a dokonca aj recept.
Na prípravu kukurice s parmezánom potrebujete:
- 3 až 4 kukuričné klasy
- roztopené maslo
- strúčik cesnaku
- parmezán
- Soľ a čerstvé mleté korenie
- petržlenovú vňať
Postup prípravy:
Kukurice začnite pripravovať tak, že ich očistíte a umyjete pod tečúcou vodou. Potom ich varte približne 7 minút v mierne osolenej vode. Počas tohto času si môžete pripraviť maslo pridaním cesnaku, soli a korenia. Ak chcete, pridajte aj svoje obľúbené korenie.
Keď je kukurica uvarená a mierne vychladnutá, obaľte každý klas v rozpustenom masle. Takto pripravené klasy grilujte približne 7 až 10 minút, pričom ich zakaždým otočte, aby boli zo všetkých strán zlatisté.
Keď si myslíte, že je grilovaná kukurica hotová, vyberte ju z grilu a bohato posypte parmezánom. Vysoká teplota kukurice spôsobí, že sa syr mierne rozpustí a pokryje klas. Na ozdobu posypte petržlenovou vňaťou a kukuricu podávajte ešte teplú. Chuť určite poteší každého. Ako príloha k mäsu bude chutiť šialene.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.