01.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/sweet marshmallow).
Grilovaná bravčová krkovička nesmie chýbať počas každého májového víkendu. Dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. Nižšie sú uvedené recepty na grilovanú bravčovú krkovičku, vďaka ktorej budú vaši hostia bez slova rozkošou. Tieto recepty si nemôžete nechať ujsť!
Ako pripraviť bravčovú krkovičku na grilovačku? Med a horčica sú dokonalé duo!
Ako pripraviť bravčovú krkovičku na grilovačku? Kľúčom ku kulinárskemu úspechu je správna marináda, no nielen to – ako sa dozviete ďalej v článku. Na začiatok však stojí za zmienku, že zdanlivo nekompatibilná horčica a med vytvárajú dokonalú kombináciu, na ktorú budú hostia ešte dlho spomínať.
Ako marinovať bravčovú krkovičku na grilovanie? Tu je jednoduchý recept:
Ingrediencie
- 1 kg bravčovej krkovičky
Ingrediencie na marinádu:
- 3 lyžice horčice
- 3 polievkové lyžice medu
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- korenie: soľ, korenie, sušený koriander
Bravčová krkovička na grile – ako ju pripraviť krok za krokom:
- Pripravte si marinádu.
- Do misky dáme med, horčicu a olivový olej. Potom pridajte korenie. Všetko dobre premiešame.
- Ďalej pripravte mäso. Nakrájajte na plátky a vložte do marinády.
- Mäso dáme do chladničky aspoň na hodinu (čím dlhšie, tým lepšie).
- Po uplynutí tejto doby začnite mäso grilovať. Môžete piecť aj v rúre (bravčovú krkovičku pečieme hodinu a pol pri 180 stupňoch Celzia).
Ako pripraviť najlepšiu bravčovú krkovičku na grilovanie?
Ako urobiť bravčovú krkovičku na grile? Ak vás nudia sladké a slané marinády, vždy sa môžete rozhodnúť pre skutočne taliansku marinádu. Prejdime k tomu, ako na to.
Aká je najlepšia grilovaná bravčová krkovička? V paradajkovej a cesnakovej marináde. Tu je recept:
Ingrediencie:
- 5 lyžíc paradajkovej pasty
- pár strúčikov cesnaku
- soľ korenie
- pár lyžíc olivového oleja
- polovica bielej alebo červenej cibule
- nasekanú petržlenovú vňať
- korenie: soľ, korenie, červená paprika, korenie na mäso
Ako pripraviť marinádu na grilovanú krkovičku?
- Cesnak ošúpeme a pretlačíme lisom. Pridajte paradajkovú pastu. Pridáme koreniny, očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu a nasekanú petržlenovú vňať. Všetko dobre premiešame.
- Ďalej pripravte bravčovú krkovičku. Nakrájajte ho na kúsky.
- V ďalšom kroku mäso vložíme do talianskej zmesi a dôkladne potrieme.
- Pripravenú bravčovú krkovičku odložíme zakrytú do chladničky aspoň na dve hodiny.
- Po uplynutí tejto doby začnite grilovať.
Ako okoreniť bravčovú krkovičku na grile? Tu sú koreniny, ktoré by ste si mali vybrať:
- čili,
- sladká paprika,
- feferónka,
- bazalka,
- oregano,
- majoránka,
- rozmarín,
- bylinková paprika,
- pikantné,
- tymian,
- estragón.
Grilovaná bravčová krkovička – ako ju upiecť, aby bola vo vnútri šťavnatá? Je potrebné pamätať na jedno pravidlo
Ako dlho by ste mali grilovať bravčovú krkovičku, aby bolo mäso dobre prepečené? Predpokladá sa, že plátok s hrúbkou 2-3 cm sa griluje asi 4-7 minút z každej strany. Potom môžeme počítať s krásne prepečeným, šťavnatým mäsom.
Koľko stojí bravčová krkovička na grilovačku? Cenu kontrolujeme v roku 2024
Koľko stojí bravčová krkovička na grilovačku? Množstvo sa môže líšiť v závislosti od regiónu, obchodu, dodávateľa alebo jednoducho mäsa. Cena je približne 8-12 EUR za kilogram bravčovej krkovičky. Dôležité je, že pred májovým víkendom môžete počítať s rôznymi akciami.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Na zemiaky nasypem jarnú zelenú zmes a zabalím ich do syrovej deky. Lepší nákyp ako lasagne
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.