1.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Akin Ozcan).
Čo by ste mali robiť so šupkami z húb? Nemusíte ich hádzať do koša, pretože existuje jednoduchý trik, vďaka ktorému získate jednoduchý produkt, ktorý spestrí mnohé jedlá vo vašej domácej kuchyni. Pozrite sa, ako jednoducho sa dajú olúpať huby, aby ste s nimi už nikdy nemuseli zápasiť hodiny v kuchyni.
Hoci huby nie je potrebné pred konzumáciou lúpať, pretože ich stačí dôkladne očistiť, mnohí ľudia to robia aj tak, buď zo zvyku, alebo pre svoje pohodlie. Šupky zvyčajne končia v odpadkovom koši, pretože nevieme, čo s nimi. Ukazuje sa však, že ich môžete v kuchyni opätovne použiť. Akým spôsobom?
Čo robiť so šupkami z húb? Nevyhadzujte ich, jedzte ich smažené
Jedným z najjednoduchších spôsobov využitia hubových šupiek je ich konzumácia, vďaka ktorej sa stanú hviezdou najjednoduchšej a jednej z najchutnejších plniek do jedál na svete. Veď chuť je často v jednoduchosti.
Čo robiť? Olúpané šupky dôkladne opláchnite vodou, aby ste ich zbavili všetkých zvyšných nečistôt, osušte ich na papierovej utierke a potom ich opečte na troche masla s cibuľou. Ochuťte ich svojím obľúbeným spôsobom a šupky v tejto podobe budú skvelou plnkou do nákypov, na pizzu alebo aj ako prídavok do rizota.
Ako ľahko ošúpať huby? Stačí lusknúť a je to hotové
Ak chcete ošúpať huby, naučte sa jednoduchú techniku, vďaka ktorej je to prekvapivo jednoduché. Lúpanie začnite odrezaním konca stopky. Potom pomocou malého noža odstráňte šupku z klobúčika huby. Okraj klobúčika zdvihnite smerom nahor a ťahajte. Odstráňte vnútro hlavičky. Na samom konci jemne zoškrabte stopku pohybom hore-dole.
Lúpanie húb stále zaberá veľa času a je nepríjemné? Možno zistíte, že tieto huby môžete jesť aj bez šúpania. Nezabudnite ich však dôkladne očistiť tak, že ich opláchnete pod tečúcou vodou alebo ich vložíte do sitka či misky a umyjete ich ručne kus po kuse. Nezabudnite huby osušiť utierkou, pretože huby absorbujú vodu a môžu sa stať gumovými.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Mdlé a bez chuti? Pridajte kvapku do húb a budú chutiť ako huby z lesa
Zabudnite na gumené a vodnaté huby. Smažte huby majstrovsky a budú zlatisté a chrumkavé
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.