2.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mironov Vladimir).
Rezne v akejkoľvek podobe miluje prakticky každý. Existuje mnoho spôsobov ich prípravy, takže sa môžete pohrať s chuťou a poštekliť svoje chuťové bunky. Jedna z obľúbených ingrediencií je ideálna na zvýraznenie tradičnej chuti hydiny alebo bravčového mäsa. Ako pripraviť dobrý obal na rezne?
Ak si nedeľný obed neviete predstaviť bez tradičného rezňa, vyskúšajte tieto kuracie prsia s horčicou. Pripravíte ich za chvíľu a budú sa hodiť k zemiakom, hranolčekom alebo iným prílohám. Budete si olizovať prsty.
Ako pripraviť dobrý obal na rezne? Úspech spočíva v použití horčice
Recept je uvedený na 2-3 porcie. Ak chcete pripraviť večeru pre celú rodinu, jednoducho zdvojnásobte ingrediencie. Pridajte horčicu podľa vlastnej chuti, vhodná bude pikantná aj jemná. Vďaka tomu môžete zakaždým pripraviť inú verziu rezňov.
- 500 g kuracích pŕs
- 100 g strúhanky
- 2 malé vajcia
- francúzska alebo kremžská horčica
- olivový olej
- soľ, korenie, sladká mletá paprika.
Kuracie prsia obalíme ako v reštaurácii. Recept na mäso krok za krokom
Kuracie prsia umyte, osušte papierovou utierkou a odstráňte všetky blany a žily. Mäso nakrájame na niekoľko menších kúskov a roztlačíme tĺčikom. Posypte soľou, korením, mletou paprikou a potrite horčicou z oboch strán. Pripravte si dve misky. Do jednej misky nasypte strúhanku a do druhej dôkladne rozšľahajte vajcia. Rezne obalíme v poradí: strúhanka, vajce, strúhanka. Na dobre rozohriatom olivovom oleji opečieme z oboch strán dozlatista. Kuracie rezne najlepšie chutia spolu s novými zemiakmi s kôprom a uhorkovým šalátom.
Chrumkavý obal na bravčové rezne? Jeden trik na úspech
Rovnakým spôsobom môžete pripraviť rezne aj z iného mäsa, napr. z bravčovej panenky. Potom však musíte mäso viac naklepať. Ak chcete pripraviť diétnu verziu pokrmu, môžete ho piecť v rúre (180 stupňov, približne 20 minút) alebo vo fritéze (program kura, približne 15 minút). Ak nemáte radi vyprážanie na olivovom oleji, skvelou voľbou je bravčová masť. Nie všetky deti majú rady horčicu, ktorá je v mäse viditeľná. Pri nich sa odporúča nahradiť ju gréckym jogurtom alebo majonézou a pred obalením nimi rezne potrieť. Budú chuťovo jemnejšie, ale rovnako chutné a šťavnaté. Aby bola strúhanka chrumkavá, vyprážajte rezne hneď po obalení v strúhanke. Vtedy nebude mať čas nasiaknuť vajíčkom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Namiesto naklepávania rezňov siahnem po susedkinom triku na francúzske rezne. Šťavnaté a chrumkavé
Bravčové rezne už nenamáčam do mlieka. Našiel som lepší spôsob a mäso je šťavnaté a oveľa chutnejšie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.