3.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/sweet marshmallow).
Ako pripraviť dobrú marinádu na bravčovú krkovičku? Bez nej by grilovacia sezóna prakticky neexistovala. Ukazuje sa, že nepotrebujete veľa ingrediencií ani veľa času na to, aby ste získali pokrm, ktorý poteší vašu rodinu a všetkých vašich hostí. Čo potrebujete?
Mnohí si nevedia predstaviť májové grilovanie bez šťavnatej, v ústach sa rozplývajúcej bravčovej krkovičky v marináde, ktorá vyráža dych. Namiesto kombinovania a siahania po hotových zmesiach z obchodu sa rozhodnite pre horčicu a niekoľko ďalších prísad. A čo je najlepšie, mäso môžete do marinády namočiť už deň pred oslavou, takže si nemusíte na poslednú chvíľu vyhrnúť rukávy. Ako pripraviť dobrú marinádu na bravčovú krkovičku?
Ako marinovať bravčovú krkovičku, aby zostala mäkká? Pripravte si tieto jednoduché ingrediencie
Na prípravu šťavnatej a v ústach sa rozplývajúcej bravčovej krkovičky nepotrebujete veľa ingrediencií. Je pravdepodobné, že niektoré z nich už máte doma, takže nebudete musieť bežať do obchodu. Čo budete potrebovať?
Zloženie:
- Jeden a pol kilogramu bravčovej krkovičky
- 5-6 polievkových lyžíc obľúbenej horčice, napríklad dijonskej, francúzskej alebo kremžskej
- pol šálky oleja
- 1 čajová lyžička farebného korenia
- 1 bobkový list a nové korenie
- balzamikový ocot
- soľ a mleté korenie
- bylinky, ako sú napríklad rozmarín, tymián, oregano, bazalka
Ako sa marinuje bravčová krkovička cez noc? Každý si ju zamiluje
Dokonalá marináda na mäso nemusí zabrať veľa času a energie. Namiesto hodín strávených v kuchyni ju môžete rýchlo pripraviť. Vyskúšajte ju a presvedčte sa, že s týmto receptom ju zvládnete doslova za 5 minút, alebo dokonca za menej.
Spôsob prípravy:
- Bravčovú krkovičku nakrájajte na tenké plátky.
- Do misky dáme dostatočné množstvo horčice, zalejeme olejom a nakvapkáme niekoľko kvapiek balzamikového octu. Pridajte aj guľôčky farebného korenia, 3 guľôčky nového korenia, 1 bobkový list, štipku soli, korenia a zvyšok byliniek.
- Do misky dáme dostatočné množstvo horčice, zalejeme olejom a doslova nakvapkáme niekoľko kvapiek balzamikového octu. Pridajte guľôčky farebného korenia, 3 guľôčky nového korenia, 1 bobkový list, štipku soli, mleté korenie a bylinky.
- Marinádu dôkladne premiešajte, aby vznikla homogénna hmota.
- Ponorte bravčovú krkovičku do marinády tak, aby dôkladne pokryla celé mäso.
- Misku prikryte potravinovou fóliou a nechajte v chladničke cez noc.
- Na druhý deň grilujte a vychutnajte si jedinečnú chuť mäsa a marinády.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Vynikajúce a jemné rebierka z rúry. Kľúčom k úspechu je správna marináda
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.