03.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sunvic).
Jarné prírastky k večeri nekončia uhorkovým šalátom, dusenou mrkvou či mixom zelených šalátov. S naším receptom pripravíte ten najlepší šalát z mladej kapusty na svete plný vitamínov. V kompozícii je však malé prekvapenie v podobe ovocného akcentu. Toto duo za chvíľu zmizne z taniera a rodina si rýchlo vypýta ďalšie.
V kuchyni v tomto období dominujú čerstvé, zelené suroviny a široký sortiment zeleniny a ovocia. Klasický slovenský obed sa preto oplatí podávať s úžasným šalátom z nášho receptu. Je plný vitamínov, nevšedných prídavných látok, a čo je najdôležitejšie, chutí ku každému jedlu.
Tento šalát je jarným šampiónom. Stačí spojiť kapustu s… ovocím
Nič nechutí tak fantasticky ako klasický, slovenský obed. Jarné menu obsahuje okrem iného: mleté mäso, hydinu v rôznych omáčkach, vyprážanú, podávanú so zemiakovou kašou alebo ľahkými polievkami. Nič sa však nevyrovná poriadnej porcii zeleniny, ktorá nielen lahodne chutí, ale zaručí aj solídnu dávku vitamínov a cenných minerálov. Náš šalát pripravíte za pár minút a jeho zloženie zahŕňa okrem iného aj mladú kapustu a poriadnu porciu kôpru.
Šalát z mladej kapusty však nemusí byť nudný a chutiť ako všetky babské príkrmy. Dominuje tu trochu nezvyčajná ingrediencia – okrem kapusty obsahuje aj kyslé, zelené jablko. Ovocie dokonale prenikne do všetkých chutí a dodá celku charakter a navyše bude príjemne chrumkať.
Mladá kapusta so zeleným jablkom, recept na jarný šalát na každú večeru
Ingrediencie:
- 1/4 hlávky mladej kapusty,
- šalátová uhorka,
- hrsť nasekanej pažítky,
- hrsť nasekaného kôpru,
- zelené kyslé a tvrdé jablko,
- hrsť nasekaných pražených vlašských orechov.
Šalátový dresing:
- 1/4 šálky olivového oleja
- šťava z polovice citróna,
- pol lyžičky medu,
- strúčik cesnaku,
- soľ,
- čerstvo mleté čierne korenie.
Spôsob prípravy:
- Začnite s kapustou. Odstráňte vonkajšie listy z hlavy a potom ju nakrájajte na štyri kusy. Odstráňte jadro.
- Kapustu nastrúhame na mandolíne alebo nasekáme veľmi nadrobno. Presuňte zeleninu do veľkej misy.
- Jablko nakrájame na malé kocky – netreba ho šúpať.
- Teraz pridajte citrónovú šťavu, na kocky nakrájanú uhorku, pažítku a kôpor.
- Nakoniec opražte a nasekajte orechy a môžete prejsť na dresing.
- Na prípravu nášho dresingu je potrebné naliať olivový olej do pohára, obohatiť ho prelisovaným cesnakom, medom, soľou, korením a trochou citrónovej šťavy.
- Všetko dôkladne premiešame a nalejeme do misky so šalátom. Zmiešajte zeleninu s jablkom a je to pripravené, užívajte si!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Z bielkov, múky a cukru vypracujeme cesto. Takúto dobrotu nikde inde nenájdete
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.