Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Bravčová krkovička tvrdá ako podrážka a vláknitá? S pravidlom „1:10“ bude každá grilovačka úspešná

04.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Max Bukovski). Májový víkend je ideálna príležitosť pripraviť si prvú (alebo ďalšiu) grilovačku v tejto sezóne. Ak máte radi mäso pečené na ohni, musíte...

04.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Max Bukovski).

Májový víkend je ideálna príležitosť pripraviť si prvú (alebo ďalšiu) grilovačku v tejto sezóne. Ak máte radi mäso pečené na ohni, musíte vyskúšať bravčovú krkovičku. Ako ju marinovať a následne grilovať, aby bola lahodná a šťavnatá?

Ak máte radi mäso pečené na ohni, musíte vyskúšať bravčovú krkovičku. Ako ju marinovať a následne grilovať, aby bola lahodná a šťavnatá?
Foto: shutterstock/Max Bukovski

Bravčová krkovička je hneď po klobáske jedným z najčastejšie vyberaných druhov mäsa na grilovanie. Správne pripravená a marinovaná sa jednoducho roztopí v ústach. Bohužiaľ, základné chyby pri grilovaní môžu mať za následok namiesto šťavnatého mäsa tvrdú podrážku bez chuti. Ako to napraviť?

Čo je dobré a rýchle na grilovačku? Nielen klobása

Teplejšie a dlhšie dni nás robia oveľa ochotnejšími tráviť čas vonku. Rodinné stretnutia a párty s priateľmi sa presúvajú do záhrad a na pozemky. Pri takejto príležitosti samozrejme nesmie chýbať grilovačka naplnená dobrotami. Asi nie je nič chutnejšie ako jedlá pripravované na ohni. Medzi nimi je samozrejme najobľúbenejšia klobása, ale radi jeme aj kuracie mäso, rôznu zeleninu a dokonca aj ryby.

Nemôžete zabudnúť na krkovičku. Bohužiaľ, jej príprava môže byť problematická a pri nesprávnom vykonaní sa mäso stane bez chuti a nekonečne sa prežúva. Ako pripraviť bravčovú krkovičku tak, aby potešila svojou chuťou?

Ako urobiť dobrú marinádu na bravčovú krkovičku? Stavte na sladkú a korenistú chuť

Ešte predtým, ako bravčová krkovička pristane na grile, treba ju poriadne pripraviť. Keďže sama o sebe nemá žiadnu zvláštnu chuť, musíte použiť vhodnú, intenzívnu marinádu. V miske spolu zmiešame:

  • 4 polievkové lyžice jemne pikantnej horčice (napr. sarepska),
  • 2-3 lyžice dobrého medu,
  • 2 strúčiky prelisovaného cesnaku,
  • soľ a korenie,
  • obľúbené korenie, odporúčame údenú papriku, feferónku a tymián alebo rozmarín,
  • olivový olej,
  • voliteľné: jemne nakrájaná cibuľa.

Pri kúpe bravčovej krkovičky sa snažte vyberať pomerne chudé a neprerastené mäso. Doma ju nakrájajte na rezne a jemne rozklepte, kým nebudú hrubé asi 1 cm. Potom každý kúsok z oboch strán dôkladne potrieme marinádou, vložíme do predtým použitej misky, prikryjeme fóliou a vložíme aspoň na pár hodín do chladničky, najlepšie je však začať s prípravou aj deň vopred. Vďaka tomu si môžete byť istí, že chuť marinády bude skutočne výrazná.

Doma krkovičku nakrájajte na rezne a jemne rozklepte, kým nebudú hrubé asi 1 cm.
Foto: pixabay/Hans

POZRITE TIEŽ AJ: Máte plynový gril? Nikdy to nerobte. Následky môžu byť žalostné

Ako urobiť bravčovú krkovičku na grile mäkkú a šťavnatú? Dôležitý je čas

Aj to najlepšie marinované mäso bude chutiť ako morský jazyk, ak ho grilujete nesprávne. Mnoho ľudí krkovičku necháva na grile príliš dlho, čo spôsobí, že stratí svoju šťavnatosť a jemnosť a namiesto toho bude tvrdá, suchá, vláknitá a ťažko sa prehĺta. Plátky mäsa s hrúbkou asi 1 centimeter by sa mali grilovať krátko, ale dôkladne, zvyčajne nie dlhšie ako 10 minút (pravidlo 1:10).

Ak máte radi „zuhoľnatenú chuť“, opekajte ju priamo na ohni 1-2 minúty, čím bude pekne hnedá a chrumkavá. Zvyšný čas využite na pomalé pečenie. Počas tejto doby kontrolujte, či nehorí a v prípade potreby rošt mierne nadvihnite. Nezabúdajte ju tiež pravidelne otáčať. Bravčová krkovička tak bude výnimočne jemná, aromatická a jednoducho lahodná.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Kým sa klobásky opekajú na grile, vložte tento výrobok do rúry. Ideálne na májové občerstvenie

Kuracie prsia ju milujú. Pred pečením rezne namažte a už nikdy neurobíte nič iné


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Mrkva zostane pevná a chrumkavá až do jari. Tento trik môjho dedka funguje už roky

24.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tilzit). Zazimovanie mrkvy nemusí byť také náročné, ako sa zdá. Ak zeleninu dobre pripravíte a vyberiete pre ňu správne…

Myslíte si, že bez múky sa omáčka nedá pripraviť? Nič nemôže byť ďalej od pravdy. Vyskúšajte tieto spôsoby

23.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Marian Curko). Čím môžete v omáčke nahradiť múku? Ak chcete, aby bola dokonale krémová, ale zároveň ľahká a bez…

Ako sa zbaviť myší z domu? Použite túto metódu a rýchlo utečú

23.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Rusana Krasteva). Ako sa zbaviť myší? Tvárou v tvár domácej invázii myší mnohí z nás hľadajú účinné a humánne…

Tento šalát je na stole číslo jeden. Čínska kapusta a charakteristická omáčka tvoria dokonalé duo.

23.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tsurukame Design). Šaláty sú skvelým spôsobom, ako do každodenných jedál zakomponovať zeleninu, a čínska kapusta v tejto úlohe skutočne…

Pozor na 3 účesy. Tieto účesy sú po päťdesiatke zlou voľbou. Starnú, zvýrazňujú vrásky a únavu

23.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Phovoir). Nesprávny účes nám môže nemilosrdne pridať roky. Nie je dôležitý len strih, ale aj farba. Vďaka nim môžete…

Auto Trendy

V Debrecíne sa píše história: BMW spúšťa novú éru elektrických vozidiel - ste pripravení?

24.11.2024 Redakcia Auto trendy - Závod BMW v maďarskom Debrecíne sa pripravuje na spustenie sériovej výroby, ktorá je naplánovaná na koniec budúceho roka. Už teraz sa však píše nová kapitola…

Šok na trhu áut! Tesla Model Y mimo top 25, zatiaľ čo Dacia Sandero kraľuje predajom.

24.11.2024 Redakcia Auto trendy . Na čele predajného rebríčka je opäť Dacia Sandero, za ktorou nasledujú Peugeot 208 a Volkswagen Tiguan. Tesla Model Y sa do prvej dvadsaťpäťky tentokrát nedostala.

Myslíte si, že voda je najpredávanejší nápoj na čerpacích staniciach? Omyl!

24.11.2024 Redakcia Auto trendy - Pri skúmaní tejto problematiky sa odborníci pustili do dôkladnej analýzy dostupných dát. Aby dospeli k relevantným záverom, podrobne preskúmali množstvo položiek zo systému, ktoré sa…

Šokujúce priznania mechanikov: Ktoré autá opravujú s radosťou a ktoré ich privádzajú do šialenstva?

24.11.2024 Redakcia Auto trendy - Niektoré autá dokážu mechanikom spraviť dobrý deň, iné im však spôsobujú len bolesti hlavy. Nedávno vyjadrili svoje úprimné názory na to, ktoré automobilové značky je…

Volkswagen odhaľuje veľké plány: Polo vstupuje do novej éry s hybridnou silou!

23.11.2024 Redakcia Auto trendy - Volkswagen plánuje ponechať svoj obľúbený model malej triedy v predaji aj v nasledujúcich rokoch. Nemecký výrobca oficiálne potvrdil, že sa pripravuje na výraznú modernizáciu modelu…

Nový Hyundai Ioniq 9 je 7-miestna vlajková loď s veľkým dojazdom

23.11.2024 Redakcia Auto trendy - Kórejci poodhrnuli oponu z nového Hyundai Ioniq 9. Tento sedemmiestny elektromobil je absolútnym vrcholom modelového radu značky. Nový

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov