4.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Halfpoint).
Grilovanie nie je len o zelenine a mäse opečených na ohni, ale aj o prílohách, ktoré túto chuť dopĺňajú. Niečo, čo sa vždy musí objaviť na mojom stole, je pochúťka predstavená nižšie. Robím ho veľa, pretože chutí lepšie ako iné nápoje. Je osviežujúci a plný arómy.
Máj je otvorením grilovacej sezóny, preto sa patrí naň vhodne pripraviť. Okrem nákupu a marinovania mäsa a prípravy šalátov a dezertov môžete myslieť aj na originálne nápoje. Keď je dobré počasie a slnko, je dobré postaviť vlastný domáci nápoj hneď vedľa šumivých ponúk. Nielenže uhasí smäd, ale zároveň vám vráti spomienky na detstvo. Práve takéto nápoje dokážu oživiť spomienky na prázdniny u babičky, ktoré sme strávili v školských rokoch.
Aký nápoj sa najlepšie hodí ku kuraciemu mäsu a klobásam? Bezpochyby je to nápoj z rebarbory a šťavnatého pomaranča. Jeho príprava je taká jednoduchá, že bude hotový za 15 minút. Najlepšie sa podáva vychladený s pridaním ľadu. Potom sa bude hodiť k teplým predjedlám. Ak ho chcete osladiť, môžete použiť med alebo javorový sirup. Ak však nemáte radi ich chuť, hodí sa aj cukor.
Recept na rebarborový nápoj s pomarančom
Ingrediencie:
- 1 l vody,
- 10 stoniek rebarbory,
- 3 zrelé pomaranče,
- 6 lyžíc medu.
Príprava:
- Pomaranče umyte, ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky.
- Rebarboru umyte pod tečúcou vodou, ošúpte a nakrájajte na štvorčeky.
- Do hrnca nalejte vodu a priveďte ju do varu na miernom ohni. Pridajte rebarboru a všetko varte asi 10 minút.
- Po tomto čase pridajte kúsky pomaranča a med. Nechajte variť ďalších 5 minút.
- Nechajte nápoj vychladnúť a podávajte s kockami ľadu.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
V apríli si vyberte zo záhonu a jedzte donekonečna. Je to skutočný poklad zdravia
Rebarboru využijete nielen na koláče. Zalejte ju vodou a odneste do záhrady. Na čo? Nebudete veriť
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.