4.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ollphotograph).
Snívate o nevšednom predjedle, ale chýba vám originálny nápad? Namiesto zložitých receptov sa rozhodnite pre klasiku v novom šate. Hovoríme o májovej obaľovanej cukete, ktorá podávaná v sladkej omáčke a so slanými mliečnymi výrobkami si získa srdce každého.
Vyprážaná cuketa znie ako špecialita starej mamy? Nič nemôže byť ďalej od pravdy! Túto pôvabnú sezónnu zeleninu stačí len trochu upraviť, aby získala šialene aromatickú chuť hodnú najlepších reštaurácií. V našom recepte nájdete sladké a slané chute, ktoré pri podávaní na májovom stretnutí spôsobia poriadny rozruch!
Cukety obalím a podávam so slaným syrom. Takýto jednoduchý predkrm je ohňostrojom chutí
Niekedy platí, že čím jednoduchšie, tým lepšie. Táto zásada platí aj v kuchyni, kde, ako sa ukazuje, z jednoduchých, sezónnych a lacných surovín môžete vykúzliť skutočné umelecké diela. Dnes si pripravíme cukety, ktoré sa dajú podávať na milión spôsobov. Náš recept je však založený na jednoduchom zlatistom obale a kombinácii sladkých a slaných akcentov.
Jedinečná chuť cukety je v tejto variácii podčiarknutá nezvyčajnou kombináciou. Hovorím o slanom syre feta, ktorý kraľuje v rôznych šalátoch alebo ako príloha k slanému pečivu. Tým to však nekončí, pretože mliečny výrobok sladko sprevádza med. Toto duo pristane na chrumkavom cuketovom tanieri – zaručene vám vyrazí dych!
Chrumkavé cuketové krúžky so syrom a medom – recept na skutočné potešenie pre chuťové bunky
Ingrediencie:
- široká cuketa,
- 2 vajcia,
- niekoľko lyžíc pšeničnej múky,
- niekoľko lyžíc panko (autentická japonská strúhanka na obaľovanie a vyprážanie) a strúhanky,
- asi 200 g syra feta,
- niekoľko lyžíc medu,
- olej.
Spôsob prípravy:
- Cuketu umyte a nakrájajte na hrubšie plátky.
- Cuketu obalíme v múke, rozšľahanom vajci a nakoniec v strúhanke.
- Cukety obalíme v strúhanke a potom ešte trochu v panko (japonskej strúhanke). Tým sa dosiahne zlatistý, chrumkavý efekt.
- Potom ju hneď vhodíme do dobre zohriateho olivového oleja.
- Plátky opečieme z oboch strán dozlatista a do chrumkava.
- Nakoniec cuketu osušte na papierových utierkach a podávajte s rozdrobeným syrom feta a trochou medu. Vychutnajte si!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Objavte recept na grilovanú cuketu, ktorá sa určite stane stálicou vášho grilovacieho menu
Kuracie prsia ju milujú. Pred pečením rezne namažte a už nikdy neurobíte nič iné
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.