4.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/Skitterphoto).
Grilovanie sa nemusí končiť len pri klobáskach, krídlach alebo bravčovej krkovičke. Namiesto klasiky si radšej vyberte šťavnaté a šialene ochutené hamburgery. Takto pripravené mäso jednoducho podávajte s mäkkou opečenou žemľou a čerstvou zeleninou – zaručujeme vám, že táto kombinácia sa v okamihu vydarí.
Májové sviatky sú tu, a teda aj sezóna skvelých grilovačiek s priateľmi a blízkymi. Tradičné grilované jedlá však môžeme trochu spestriť a ponúknuť rodine niečo oveľa lepšie ako klobásky alebo nudnú, vysušenú hydinu. Objavte recept na senzačné hamburgery, ktoré uspokoja aj tých najnáročnejších.
Tieto hamburgery zmiznú z grilu v okamihu. Mäso je neskutočne šťavnaté a rozplýva sa v ústach.
Snívate o grilovaných hamburgeroch, ale nemáte predstavu, ako ich pripraviť? Potom zabudnite na tradičné postupy a objavte najlepší recept na šťavnaté hamburgery, ktoré sa dokonale hodia k mäkkej žemli alebo farebnej jarnej kombinácii zeleniny, omáčok a syrov. Tajomstvo je, samozrejme, v kvalite mäsa, ale rovnako dôležitá je aj samotná príprava na grile.
Dokonalý burger je predovšetkým o najkvalitnejších produktoch. Preto sa oplatí investovať do čerstvého mäsa od lokálneho výrobcu. Na hamburgery sa výborne hodí napríklad hovädzie mäso s vysokým obsahom tuku. Hlavná zložka však nie je všetko. Dôležité sú aj prísady ako cibuľa, korenie, omáčky a zelenina, napríklad cesnak. Všetko sa spolu pomelie, vymiesi, vytvaruje do estetického tvaru, nakoniec sa hodia na gril a neskôr sa podávajú s obľúbenými prílohami.
Šťavnaté hamburgery ideálne na májové grilovanie. Ak k nim pridáte tieto omáčky, vyjdú bezchybne
Ingrediencie:
- 800 g hovädzieho mäsa s vysokým obsahom tuku alebo iného hovädzieho mäsa,
- 2 PL sušenej cibule,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 3 lyžičky horčice, napr. dijonskej alebo medovej,
- čajová lyžička sójovej omáčky,
- čajová lyžička balzamikového octu,
- hrubo mleté korenie,
- soľ,
- trocha vody.
Spôsob prípravy:
- Začnite s mäsom. Nakrájajte ho na menšie kúsky a pomeľte.
- Potom do mletého mäsa pridajte pretlačený cesnak, sušenú cibuľu, horčicu, sójovú omáčku a balzamikový ocot.
- Nakoniec všetko ochutíme soľou a korením.
- Mäso s prísadami čo najdlhšie miesime s trochou studenej vody.
- Potom vytvarujte rovnomerné ploché burgre, ktoré položte na rozohriaty gril.
- Mäso opekajte niekoľko minút z každej strany, prípadne o niečo dlhšie.
- Nakoniec môžete na hamburgery naaranžovať plátky syra čedar.
- Hotové hamburgery podávajte v opečenej žemli na grile s vybranou zeleninou a omáčkami. Dobrú chuť!
Objavte recept na grilovanú cuketu, ktorá sa určite stane stálicou vášho grilovacieho menu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.