Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Stroganov pripravujem vždy, keď sa počasie trochu pokazí. Toto jedlo zahreje a stimuluje všetky zmysly

6.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/stockcreations). Stroganov je jedlo, ktoré sa v mnohých domácnostiach podáva počas zamračených dní. S naším receptom vystrelí klasika do výšin chuti, a to všetko...

6.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/stockcreations).

Stroganov je jedlo, ktoré sa v mnohých domácnostiach podáva počas zamračených dní. S naším receptom vystrelí klasika do výšin chuti, a to všetko vďaka najkvalitnejšiemu mäsu a aromatickým prílohám. Tu nie je priestor na šetrenie – hrniec musí obsahovať štedrú porciu farebnej zeleniny, výraznú prídavky a veľa korenia.

stroganov_hovädzie mäso
Stroganov – jedlo vhodné počas zamračených dní.
Foto: shutterstock/stockcreations

Hľadáte inšpiráciu na hrejivú a výživnú večeru? Namiesto namáhavého zostavovania plnených kapustových závitkov, hodinového státia pri vývare alebo namáhavého pečenia sa rozhodnite pre šťavnatú klasiku utopenú v šialenej omáčke. Objavte najlepší recept na stroganov – ideálny na každodenné aj slávnostné príležitosti.

Stroganov v bohatej verzii – v hrnci nesmie chýbať mäso a zelenina


Tento recept na stroganov nie je ničím iným ako kombináciou najkvalitnejšieho mäsa s veľkorysou porciou farebnej zeleniny. Takto pripravený stroganov sa rozplýva v ústach, zasýti a stimuluje všetky zmysly. Kľúčom k úspechu je výber surovín, žiadne náhlenie a dostatok korenia, ktoré obohatí náš pokrm a prinesie šialene chutný výsledok. Toto jedlo z jedného hrnca sa môže zdať náročné, ale s naším receptom pôjde príprava ako po masle.


Mäso je najdôležitejšou zložkou stroganova – preto si vyberte hovädziu sviečkovicu alebo roštenku. Kusy mäsa by mali byť čerstvé, kvalitné a hlavne bez žíl. Nevyhnutná je aj zelenina – nakladané uhorky, cibuľa, huby a červená paprika. Keď máme všetky produkty, môžeme prejsť k smaženiu – všetko dáme v správnom poradí do hrnca a zvyšok sa doslova urobí sám.

Stroganov – jedlo z jedného hrnca.
Foto: shutterstock.com/Piotr Krzeslak

Najlepší stroganov z hovädzieho mäsa. Recept na šialené jedlo z jedného hrnca


Ingrediencie:

  • 500 g hovädzieho mäsa – sviečková alebo roštenka,
  • červená paprika,
  • niekoľko húb,
  • cibuľa,
  • dve nakladané uhorky,
  • 2 PL paradajkového pretlaku,
  • 2 PL múky,
  • olej na pečenie,
  • 350 ml vody,
  • nové korenie,
  • bobkový list,
  • rasca,
  • lyžica horčice,
  • sladká paprika,
  • dva strúčiky cesnaku,
  • soľ,
  • čierne korenie,
  • majoránka.

Spôsob prípravy:

  1. Mäso nakrájajte na plátky a potom na malé pásiky alebo kocky.
  2. Teraz je čas na marinádu – zmiešajte trochu oleja, horčicu, lyžičku sladkej papriky, štipku rasce, soľ, dva nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku, korenie a majoránku. Všetko spolu zmiešajte a potom vmasírujte do mäsa. Marinujte v chladničke aspoň dve hodiny. Tip – mäso môžete marinovať aj cez noc, bude potom oveľa aromatickejšie a jemnejšie.
  3. Potom mäso poprášte múkou a opečte na dobre rozpálenom oleji – vložením mäsa do horúcej panvice sa v kúskoch udrží všetka šťava, vďaka čomu bude pokrm veľmi chutný.
  4. Kým sa mäso pekne opečie, pripravte si zeleninu. Do misky vložte huby, uhorky, cibuľu a papriku. Po piatich minútach pridajte zeleninovú zmes k hovädziemu mäsu.
  5. Prísady niekoľko minút opekajte, potom zalejte vodou a pridajte dve polievkové lyžice paradajkového pretlaku.
  6. Teraz je čas na dochutenie – do hrnca vložte bobkový list, nové korenie, soľ a čierne korenie a všetko prikryté varte na miernom ohni viac ako hodinu.
  7. Po tomto čase ochutnajte mäso a zeleninu a v prípade potreby pokrm dochuťte. Tip – väčšie kusy mäsa môžu potrebovať o niečo dlhší čas varenia. Potom predĺžte čas o ďalších 15 minút, dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Marináda na pečené bravčové karé – jednoduchý trik na jemné a šťavnaté mäso. Už si neodopriete ďalšie sústo

Vynikajúce a jemné rebierka z rúry. Kľúčom k úspechu je správna marináda


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Veľkonočná bábovka – neexistuje jednoduchší recept. Stačí zmiešať a upiecť. Vydrží mäkká niekoľko dní.

18.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Teresa Kasprzycka). Bábovka na Veľkú noc je rovnako dôležitým artiklom ako kapor na Štedrý večer. Ak sa na stole…

Vajcia plnené zelenou prísadou. Nie je to avokádo a chutí rovnako dobre

18.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kamila Sankiewicz Photo) Vajíčka plnené zelenou prísadou sú zdravým a chutným občerstvením, ktoré sa často objavuje na sviatočnom stole.…

Namiesto tradičného koláča pripravte na sviatky tento. Vaši hostia budú nadšení.

18.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alexandra Harashchenko). Veľká noc je ideálnym časom na prípravu chutných dezertov, medzi ktorými má pečivo osobitné miesto. Samozrejme, v…

Používate himalajskú soľ, pretože je zdravá? Pravda vás možno prekvapí (a možno aj nahnevá)

18.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Andrei Armiagov). Ružová, exotická, drahá a vraj zázračná. Himalájska soľ si získala srdcia (a peňaženky) mnohých Slovákov, ktorí veria,…

Pridávate do polevy? Určite stečie z koláčika rýchlejšie ako maslo z teplého toastu.

18.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yakubovich Vadzim). Ako si doma pripraviť polevu, aby bola dokonalá? Ak je lesklá poleva vašou kulinárskou Achillovou pätou, prichádzame…

Auto Trendy

5 áut, ktoré nikdy nepredávajte: Ich motory prekonajú aj milión kilometrov

18.4.2025 Redakcia Auto trendy - Niektoré autá sú ako poklad v garáži – ich motory sú takmer nezničiteľné a dokážu zvládnuť aj neuveriteľný milión kilometrov. Ak máte jeden z týchto…

Ako zelená ideológia zrazila na kolená automobilový trh v Holandsku

18.4.2025 Redakcia Auto trendy - Holandsko, kedysi líder v modernizácii autoparku, dnes bojuje s následkami radikálnych zmien na trhu. "Povinné" elektromobily, drahé spaľovacie autá a starnúci autopark – toto sú…

Nové Subaru Solterra 2026 prináša vyšší výkon, väčší dojazd a nový dizajn!

18.4.2025 Redakcia Auto trendy - Subaru vstupuje do elektrickej budúcnosti s prekvapením, ktoré motoristov nenechá chladnými. Model Solterra 2026 prichádza s prepracovaným dizajnom, silnejším pohonom a väčšou batériou. Dokáže prekonať…

SUV budúcnosti? Genesis predstavuje koncept, na ktorý sa nezabúda

18.4.2025 Redakcia Auto trendy - Automobilový svet má nového hráča, ktorý búra tradičné koncepty SUV. Genesis X Gran Equator, predstavený na autosalóne v New Yorku, vyvoláva otázky, či môže Hyundai…

Kia EV4 prekvapuje dojazdom: Elektromobil, ktorý porazí aj Teslu!

18.4.2025 Redakcia Auto trendy - Kia v New Yorku predstavila svoju elektrickú novinku – EV4, ktorá ukazuje, že aj menšie autá môžu ponúknuť veľké veci. S dojazdom vyše 530 kilometrov…

Najmenší sused Ameriky: Mikronárod s 38 obyvateľmi, ktorý si vymyslel vlastnú menu aj hymnu

18.4.2025 Redakcia Auto trendy - S ktorými krajinami susedia Spojené štáty americké? Kanada a Mexiko, odpovie bez zaváhania každý školák. Ale čo keby sme vám povedali, že existuje aj tretí…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov