8.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DronG).
Ako pripraviť uhorky s cesnakom na ázijský spôsob? Na objavenie nezabudnuteľnej chuti nepotrebujete veľa ingrediencií. Toto jedlo môžete podávať ku grilovanému mäsu aj k tradičnej slovenskej večeri. Príprava vám zaberie menej ako 30 minút. Ste zvedaví?
Počas môjho pobytu v Číne v roku 2013 som mala možnosť ochutnať mnoho jedál tradičnej kuchyne. Niektoré chutili lepšie, iné horšie, ale o jednom jedle som snívala už niekoľko mesiacov po návrate na Slovensko. Ukázalo sa, že ich príprava je jednoduchšia, ako som si myslela, a teraz si ich pripravujem aj doma. Je to skvelá príloha ku grilovaným jedlám, ale aj k tradičnej mäsovej večeri.
Ochutnala som uhorky na ázijský spôsob a zachutili mi. Je to jednoduché jedlo a v ústach chutí ako nebíčko
Čína je známa svojou hĺbkou chuti, ktorú možno objaviť aj na tých najmenej očakávaných miestach. Tak to bolo aj v prípade, keď som s priateľmi navštívila nenápadnú krčmu ukrytú medzi mnohými budovami. Ulica a budova neboli pôsobivé vzhľadom a čistotou, ale to, čo som objavila vo vnútri, prekonalo moje očakávania. Práve tam som prvýkrát ochutnala uhorky v ázijskej podobe.
Neskôr som ich ochutnala na viacerých ďalších miestach, takže som spoznala ešte viac chutí a nakoniec som sa rozhodla, ktorá forma mi vyhovuje najviac. Keď som si ich prvýkrát pripravila doma, nemohla som uveriť, aké sú jednoduché a chutné. Ako pripravujete nakladané uhorky vy?
Ako pripraviť uhorky s cesnakom na ázijský spôsob? Dlho som sa snažila napodobniť recept. Je to iné, ale chuť je podobná
Hoci sa mi nepodarilo získať recept na tieto konkrétne uhorky, doma si pripravujem veľmi podobné. Ja však používam slovenské korenie, takže chuť je trochu iná. Čo budete potrebovať?
Ingrediencie:
- 3 stredne veľké skleníkové uhorky;
- 3 strúčiky cesnaku;
- 1,5-2 PL ryžového octu;
- 2 PL sójovej omáčky;
- 1 čajová lyžička nadrobno nakrájanej chilli papričky (nepovinné);
- soľ, trochu cukru podľa chuti;
- sezam (nepovinné).
Spôsob prípravy:
- Uhorky dôkladne umyte, aby ste ich zbavili nečistôt, pretože ich netreba lúpať. Neskôr ich nakrájajte na malé podlhovasté kúsky a vložte ich do misy.
- Uhorky jemne osoľte a keď pustia šťavu, vylejte ju.
- K uhorkám pridajte nadrobno nakrájaný cesnak, ryžový ocot, sójovú omáčku, cukor a chilli papričky. Ak nemáte radi pikantnú chuť, chilli papričky vynechajte.
- Uhorky odložte na niekoľko minút, prípadne ich posypte trochou sezamových semienok. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.