8.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SerPhoto).
Ako pripravíte chutné špagety? Recept je jednoduchý a vôbec nepotrebujete paradajky. Skúste si pripraviť omáčku s touto zelenou zeleninou, aby ste v kuchyni zmenili rutinu a ochutnali niečo nové. Naservírujte svojej rodine tieto cestoviny a sledujte ich reakciu. Čo môžete pridať do špagiet?
Klasické špagety sa jedia s mletým mäsom a paradajkovou omáčkou. Prečo sa však trochu nevyblázniť a nepripraviť si omáčku z úplne iných ingrediencií? Možno sa ukáže, že takáto zmena nám chutí viac ako tá pôvodná a stane sa trvalou súčasťou našich stolov. Zeleninová alternatíva je zdravá, chutná a rýchla na prípravu.
Čo je potrebné na špagety? Recept nevyžaduje žiadne paradajky
Túto zeleninovú omáčku na cestoviny pripravíte za 15 minút. Vďaka ľahkej dostupnosti ingrediencií je tento recept hračkou pre každého. Najlepšou výhodou omáčky je, že dokonale obalí uvarené cestoviny. Vďaka tomu môžeme naplno využiť chute, ktoré nám ponúka rozmixovaná zelenina. Tu sú ingrediencie potrebné na prípravu lahodných zelených špagiet.
Potrebujeme:
- 1 šálku zeleného konzervovaného hrášku
- 100 g špenátových listov
- veľká hrsť bazalkových listov
- 1 brokolica
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 citrón
- 6 polievkových lyžíc olivového oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
- 60 g parmezánu alebo iného tvrdého syra
- balíček celozrnných špagiet
Ako pripraviť omáčku na špagety bez paradajok? Ukázalo sa, že je to jednoduché
Najprv uvarte cestoviny podľa pokynov výrobcu na obale. Odlejte šálku vody z varenia, pretože sa bude hodiť na zeleninovú omáčku. Teraz sa pustíme do jej prípravy. Brokolicu uvarte do mäkka v osolenej vode a sceďte ju na sitku. Do mixéra vložte špenát, bazalku, vychladnutú brokolicu, hrášok, roztlačený cesnak, olej, vyžmýkanú citrónovú šťavu a 6-7 lyžíc vody z cestovín. Môžete použiť aj ručný mixér a vysokú misu. Všetko rozmixujte na hladkú kašu a pridajte nastrúhaný parmezán. Všetko opäť dobre rozmixujte a dochuťte podľa chuti.
Uvarené cestoviny preložte na veľkú panvicu, pridajte zeleninovú omáčku a všetko spolu zohrievajte na miernom ohni. Dôkladne miešajte silikónovou lyžicou, kým sa omáčka nespojí so všetkými cestovinami. Cestoviny s omáčkou naberte na tanier a posypte nastrúhaným parmezánom. Pre bohatšiu chuť a vzhľad môžete pridať aj semienka chilli papričiek alebo čerstvú nasekanú bazalku.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Takto sa pripravujú cestoviny carbonara. Recept predviedol sám Talian. „Rimania akceptovali“
S čím mám podávať talianske gnocchi, aby nechutili ako naše halušky? Tieto prísady sa výborne hodia
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.