9.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lunov Mykola).
Ako pripraviť cuketové placky tak, aby boli dokonalé, jemné a zároveň chrumkavé? Recept na cuketové placky je jednoduchý, ale s jedným doplnkom je ešte lepší. Takéto placky môžete jesť znova a znova – nikdy sa vám neomrzia.
Tento recept na cuketové placky by nemal byť problémom pre nikoho a môžem s istotou povedať, že je to jedlo, ktoré chutí každému. Sú ideálne s kopčekom kyslej smotany alebo podávané s mäsovou či hubovou omáčkou namiesto. Ako teda pripraviť cuketové placky, aby boli jemné a chrumkavé? Polovicu života som zabúdala na syr – ukázalo sa, že cuketa a syr feta sú najlepší priatelia.
Cuketové placky – recept, ktorý vždy vyjde
Ingrediencie:
- 2 stredne veľké cukety,
- 1 stredne veľká cibuľa,
- 2 stredne veľké vajcia,
- 100 g syra feta,
- 1 strúčik cesnaku (nepovinné),
- 2-3 kopcovité polievkové lyžice pšeničnej múky, najlepšie hladkej,
- soľ, korenie, štipka štipľavej papriky podľa chuti,
- tuk na vyprážanie,
- nasekaný kôpor (nepovinné).
Ako pripraviť cuketové palacinky? Spôsob prípravy
- Cuketu dôkladne umyte a nastrúhajte na hrubom strúhadle. Vložte ju do misy a pridajte malé množstvo soli. Potom cuketu poriadne stlačte, aby zmäkla a uvoľnila vodu. Odstavte na 15 minút.
- Medzitým vyšľahajte bielka do tuhej peny. Keď cuketa zmäkne, vyžmýkajte ju, najlepšie pomocou ľanovej utierky.
- K osušenej cukete pridajte žĺtky, rozdrobený syr feta, nastrúhanú cibuľu a roztlačený cesnak. Pridáme múku a bielky a premiešame. Nemiešajte však príliš intenzívne, aby ste nepoškodili štruktúru peny.
- Na panvici poriadne rozohrejeme tuk a hlbokou lyžicou dávkujeme porcie cesta na placky.
- Smažte na miernom plameni, kým nebudú z oboch strán zlatisté. Po vyprážaní ich položte na papierovú utierku, aby sa z nich odsal prebytočný tuk.
Takéto palacinky si zaslúžia veľkú pochvalu. Sú chrumkavé, jemné a výrazné zároveň. Najlepšie chutia ešte teplé, priamo z panvice, ale podávané s cesnakovou alebo bylinkovou omáčkou sú ideálnym občerstvením pri grilovaní, sledovaní futbalových zápasov a iných stretnutiach. Odporúčame!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Nakrájala som a zmiešala s týmito prísadami. Tieto fašírky vyšli lepšie ako klasické
Oui! Táto francúzska špecialita sa príjemne rozplýva na jazyku. Je tak dobrá, že u la la
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.