Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Zdravie,

Priaznivo pôsobí na črevá a pomáha pri diéte. Varíme vo vývare 15 minút

11.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Irina Bg). Kuskus je jedným z najobľúbenejších krúp, ktoré sa používajú v mnohých rôznych receptoch. Tento produkt pochádza zo severnej Afriky, presnejšie z krajín...

11.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Irina Bg).

Kuskus je jedným z najobľúbenejších krúp, ktoré sa používajú v mnohých rôznych receptoch. Tento produkt pochádza zo severnej Afriky, presnejšie z krajín Maghrebu. Aké vlastnosti má perlový kuskus, čím sa líši od klasickej verzie a na aké jedlá sa dá tento druh krúpov použiť? Odpovedáme!

Kuskus je jedným z najobľúbenejších krúp, ktoré sa používajú v mnohých rôznych receptoch.
Foto: shutterstock/Irina Bg

Vlastnosti kuskusu. Je zdravý?

Kuskus je výborným zdrojom sacharidov. Prípravok obsahuje aj mnoho cenných zlúčenín, ako je horčík, železo, vápnik, draslík a vitamíny skupiny B. Kuskus tiež poskytuje cennú vlákninu, ktorá priaznivo pôsobí na činnosť čriev, zabraňuje zápche a môže tiež znižovať hladinu cholesterolu.

Kuskus obsahuje približne 350-360 kcal na 100 g. Podľa rôznych zdrojov má tento produkt glykemický index 55-65. Preto by ho diabetici mali konzumovať s mierou.

Je zaujímavé, že vysoký obsah vlákniny v kuskuse môže pomôcť ľuďom na chudnúcej diéte. Je to preto, že konzumácia vlákniny zvyšuje pocit sýtosti, čo môže brániť maškrteniu medzi jedlami.

Kuskus a perlový kuskus. V čom sú rozdiely?

Aký je rozdiel medzi kuskusom a perlovým kuskusom? Ukazuje sa, že prvý produkt je možné pripraviť oveľa rýchlejšie – zaliatím vriacou vodou. Perlový kuskus je naopak potrebné variť asi 10-15 minút vo vode alebo vývare. Navyše, bystrý pozorovateľ si môže všimnúť, že perlový kuskus môže byť o niečo väčší ako jeho tradičná verzia.

Okrem toho sú oba produkty veľmi podobné. Vyrábajú sa z tvrdej pšenice a majú podobné nutričné ​​hodnoty.

Kuracie mäso v paradajkovej omáčke s kuskusom môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou alebo koriandrom.
Foto: shutterstock/Paul Cowan

Recept na večeru s perlovým kuskusom

Perlový kuskus je perfektnou ingredienciou na výživnú večeru. Na čo sa dá tento produkt použiť? Pozrite si náš rýchly recept na kuracie mäso v paradajkovej omáčke s perlovým kuskusom.

Ingrediencie:

  • 400 g kuracích pŕs;
  • 1 strúčik cesnaku;
  • 1 malá cibuľa;
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja;
  • 1 plechovka nakrájaných paradajok;
  • 250 g perlového kuskusu;
  • 120 ml vývaru;
  • Sušená bazalka;
  • Soľ korenie.

Spôsob prípravy:

  1. Kuracie mäso nakrájame na pásiky, dochutíme soľou a korením a zatiaľ necháme bokom.
  2. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
  3. V hlbokej panvici zohrejte 3 lyžice olivového oleja. Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a smažíme, kým nebude zlatohnedá.
  4. Pridajte nakrájané kuracie mäso na panvicu a smažte na strednom ohni asi 4-5 minút.
  5. Potom pridáme nakrájané paradajky a vývar. Všetko dôkladne premiešame, panvicu prikryjeme pokrievkou, znížime teplotu na minimum a dusíme asi 10 minút.
  6. Medzitým si uvaríme perlový kuskus podľa návodu na obale.
  7. Po 10 minútach pridáme ku kurčaťu v paradajkovej omáčke lyžičku bazalky a cez lis prelisovaný strúčik cesnaku. Ochutnajte omáčku a v prípade potreby pridajte soľ alebo korenie. Potom misku varte ďalších 10 minút.
  8. Po uplynutí tejto doby bude jedlo pripravené. Na tanier dáme kuskus a položíme naň kura v paradajkovej omáčke. Celé to môžete ozdobiť petržlenovou vňaťou alebo koriandrom.

Perlový kuskus možno použiť aj pri príprave jedál z Blízkeho Východu. Jeho zaujímavá chuť sa skvele hodí do mäsitých aj vegetariánskych jedál.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Väčšina Slovákov ich odreže a vyhodí do koša. Mnoho ľudí si kladie otázku, či sú stonky jahôd jedlé

U starej mamy bol vždy jeden v skrini. Zmiešajte s ovocím a vypite, kedy môžete


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ľanovo-ovsená voda na podporu chudnutia. Vaše črevá sa vám za to poďakujú

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Olya Detry). Pri hľadaní prirodzených a lacných metód na podporu chudnutia sa čoraz viac osôb obracia na domáce recepty.…

Znížite si hladinu cukru a zrýchlite metabolizmus. Stačí jedna čajová lyžička do kávy

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/worradirek). Mnoho ľudí si nevie predstaviť ráno bez kávy, ktorá vás v okamihu postaví na nohy. O jej pozitívnych…

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Vidíte zmenu na zemiaku? Namiesto jedenia ho radšej vyhoďte do koša

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Stokkete). Zemiaky sú obľúbenou zložkou mnohých kuchýň na celom svete. Nie všetky hľuzy sú vhodné na konzumáciu. Je dôležité…

Auto Trendy

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Objasnené: Ako bude fungovať nové chladiace zariadenie pre jazdcov F1

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Exkluzívny pohľad na fungovanie nového chladiaceho zariadenia, ktoré FIA schválila na rok 2025. Prototyp FIA pre nové chladiace zariadenie formuly 1 využíva chladenú vodu, ktorá…

Hybridné superauto na každodenné používanie? Arthurov McLaren má 700 koní, ale kosti vám nezlomí

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Po meste v elektrickom režime a za mestom na kľukatej ceste naštartujem revúci motor V6 Turbo. McLaren Arthur je hybridný superautomobil, s ktorým sa dá…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov