12.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/monticello).
Recept na palacinky pozná asi každý. Klasiku sa však oplatí trochu vylepšiť a ukázalo sa, že cesto vyjde rovnako chutné, ľahké a nadýchané, ak doň nepridáte ani gram múky. Stačí vymeniť ingredienciu za krémový a nadýchaný mliečny výrobok, vďaka čomu budú palacinky nielen oveľa chutnejšie, ale aj zaručia, že sa nebudú trhať.
V domácom menu nájdete mnoho chutných receptov. Niekedy však pri nedostatku času oceníme tie najjednoduchšie, len s niekoľkými prísadami. Potom sa oplatí mať po ruke náš expresný recept na palacinky bez gramu múky – sú chutné a určite nikomu nespôsobia problémy pri príprave.
Zabudnite na pridávanie múky do palaciniek. Táto zložka ju nahradí
Základom klasických palaciniek sú vajcia, mlieko, perlivá voda a, samozrejme, múka. Zdá sa však, že zoznam produktov sa dá výrazne skrátiť a hlavne múku zo zoznamu odstrániť. Táto variácia bude ideálna nielen pri keto alebo inej diéte, ktorá vylučuje obilniny, ale aj na každodenné použitie. Recept na palacinky si preto čo najviac zjednodušte – na dokonale ľahké, nadýchané a šialene chutné cesto vám postačia len tri ingrediencie.
Trojzložkové palacinky sú receptom, ktorý je ideálny, keď máte málo času. Medzi ingrediencie patria vajcia, maslo a taliansky mliečny výrobok, ktoré zvýraznia chuť a postarajú sa o dokonalý vzhľad našich palaciniek. Zaujímavé je, že takáto modifikácia sa môže podávať na sladko – s ovocím alebo zavareninami – aj na slano, napr. s bylinkami, paradajkami alebo akoukoľvek náplňou.
Recept na trojzložkové palacinky bez gramu múky
Ingrediencie:
- 50 g syra mascarpone,
- 5 veľkých vajec,
- 15 g mäkkého masla.
Spôsob prípravy:
- Začnite tým, že vyberiete mliečne výrobky z chladničky. Mali mať izbovú teplotu.
- Vajíčka rozbijeme do misky. Vyšľahajte ich mixérom.
- Teraz do nadýchanej zmesi po troškách pridajte mascarpone. Pridajte aj maslo a všetko mixujte, kým sa ingrediencie krásne nespoja. Takto vznikne naše jednoduché palacinkové cesto.
- Tip – na záver môžete do koláčov pridať akékoľvek korenie. Ak máte radšej sladkú verziu, môžete ju osladiť cukrom, vanilkou alebo škoricou. Slaná variácia má zasa rada provensálske bylinky, bazalku a hrubo mleté korenie.
- Hotové cesto odložíme na niekoľko minút bokom.
- Medzitým dobre rozohrejte panvicu na palacinky.
- Časť cesta vylejeme na horúcu panvicu. Palacinky smažíme z oboch strán do zlatista.
- Hotové palacinky podávajte s obľúbenou posýpkou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Robím ju každý rok na mamine narodeniny a rýchlo mizne z tanierov. Každý sa teší
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.