13.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).
Každý, kto aspoň raz šľahal smotanu, vie, že stačí jedna chyba a dezert môže ísť do koša. Ukázalo sa, že pridaním jednej prísady sa dá šľahačka dokonale stuhnúť. Čo to je?
Smotanu používame na zdobenie tort, jeme ju s marmeládou a ovocím, ale často sa konzumuje aj samostatne ako dezert. Milujú ju dospelí aj deti, ale niekedy sa stane, že sa mliečny výrobok rozmočí a smotana sa roztečie. Ako tomu zabrániť? Vyhnite sa týmto chybám a určite vyjde perfektne.
Ako vyšľaháte smotanu do tuhej peny? Vyhnite sa týmto chybám a vyjde vám tuhá ako nikdy predtým
Na prípravu dokonalej smotany je dobré použiť smotanu. Nezabudnite, že mliečne výrobky s menej ako 30 % tuku nebudú mať penovú konzistenciu. Ďalšou dôležitou vecou je, aby ste ju vopred uložili do chladničky. Pri izbovej teplote určite nevyjde nadýchaná.
Ak nechcete, aby sa dezert zrazil, nešľahajte ho príliš dlho. Keď krém zhustne, znížte rýchlosť mixéra, inak ho vyšľaháte na maslo. Namiesto bežného cukru použite na sladenie práškový cukor a dezert bude krémový a zamatový. Okrem toho, ak ho dopĺňate ovocím, pridajte predtým trochu želatíny, pretože keď prísady pustia šťavu, krém zmení konzistenciu.
Čo dať do smotany, aby bola tuhá? Jedna zložka je kľúčová
Osvedčeným trikom na dokonale vyšľahanú smotanu je pridať do nej niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. Tá zvýrazní chuť dezertu a zároveň spôsobí, že mliečna smotana rýchlejšie zhustne a vyšľahá sa do zamatovej peny. Ak chcete skontrolovať, či je dobre pripravená, je dobré obrátiť pokrm hore dnom. Ak krém nevyteká, je to znamenie, že je pripravený.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Smotana sa nechce vyšľahať? Pridajte do misky niekoľko kvapiek. Bude taká tuhá, že sa nepohne
Smotana na varenie bude už len spomienkou. Tu je návod na prípravu paradajkovej polievky
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.