13.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Fischer Food Design).
Špagety bolognese sú jedlom, ktoré netreba predstavovať. Toto vlajkové jedlo talianskej kuchyne má na Slovensku mnoho priaznivcov. Vďaka nasledujúcemu receptu si ho môžete pripraviť za krátky čas s minimom ingrediencií.
Špagety bolognese sú jedným z najobľúbenejších a najchutnejších talianskych jedál. Niet divu, že si ho väčšina milovníkov cestovín pripravuje tak často. Vôňa, ktorá sa začne šíriť domom počas prípravy, priláka jeho hladných obyvateľov v okamihu.
Každodenná talianska hostina. Špagety v tejto verzii chutia božsky
Nemusíte ísť do Bologne, aby ste si vychutnali lahodné talianske jedlo a cítili sa ako hosť v autentickej trattorii. Rovnaký kulinársky zážitok vás čaká aj vo vašej kuchyni. Stačí, ak si nazbierate tie správne ingrediencie a venujete chvíľku času prečítaniu receptu nižšie. Zatiaľ ešte nikoho nesklamal, naopak, potešil každého, kto jeho návod uviedol do praxe.
Ingrediencie:
- 200 g špagiet,
- 300 g čerstvých paradajok,
- 160 g mletého bravčového alebo hovädzieho mäsa,
- 1 polievková lyžica masla,
- 2 PL olivového oleja,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 1 vetvička čerstvého rozmarínu,
- 1 čajová lyžička sójovej omáčky,
- 1 čajová lyžička oregana,
- soľ a korenie.
- voliteľne: 50 g strúhaného parmezánu.
Špagety bolognese s čerstvými paradajkami. Spôsob prípravy
Začnite tým, že v hrnci uvaríte osolenú vodu. Pridáme cestoviny a uvaríme ich al dente (polotvrdé). Po uvarení sceďte cestoviny a pustite sa do prípravy paradajkovej omáčky. Zeleninu sparíme, ošúpeme a rozštvrtíme. Odstráňte všetky stopky a semená.
Na panvici rozohrejte maslo a potom na ňom osmažte nadrobno nakrájaný alebo pretlačený cesnak. Po chvíli pridajte mleté mäso a ochuťte ho nasekaným rozmarínom, sójovou omáčkou, oreganom, soľou a korením. Trochu zvýšte teplotu a za stáleho miešania všetko niekoľko minút smažte. Keď mäso získa tmavšiu farbu, pridajte sparené paradajky a olej. Znovu zvýšte teplotu a všetko varte asi 2 – 3 minúty. Po tomto čase spojte cestoviny s omáčkou. Nakoniec posypte vrch voňavého pokrmu strúhaným parmezánom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.