Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Karfiol som už roky nevarila. U mňa doma kraľuje pečená verzia. Rodina to behom chvíľky zhltne

14.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Indian Food Images). Karfiol pečený v rúre je ako stvorený na rýchlu, chutnú a sýtu večeru. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a nevyžaduje použitie...

14.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Indian Food Images).

Karfiol pečený v rúre je ako stvorený na rýchlu, chutnú a sýtu večeru. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a nevyžaduje použitie mnohých ingrediencií. Výrazná chuť a svieža, jemná textúra osloví aj tých najnáročnejších jedákov.

Karfiol pečený v rúre vyzerá božsky. Rodina by ho jedla každý deň.
Foto: shutterstock/Indian Food Images

Pečené zemiaky sú v súčasnosti veľmi obľúbeným občerstvením. Ak vás však nebaví neustále jesť zemiaky, vyskúšajte recept na karfiol pečený v aromatickej paradajkovej omáčke. Vonia intenzívnou zmesou korenín a chutí tak dobre, že ho len s jednou porciou nedojete.

Karfiol pečený v rúre vyzerá božsky. Rodina by ho jedla každý deň

Príprava karfiolu pečeného v rúre je veľmi jednoduchá. Zeleninu stačí rozdeliť na menšie časti a potom zaliať chutnou omáčkou na báze paradajkového pretlaku, olivového oleja a pikantného korenia. Celé vám to nezaberie viac ako pár minút a o zvyšok práce sa postará prístroj. Pečené ružičky karfiolu sú ideálne ako občerstvenie alebo ako doplnok k vašej každodennej večeri. Navyše dokonale spestria chuť mäsových jedál a šalátov. Zaručujeme, že táto verzia zeleniny osloví deti aj dospelých. Veľa štastia!

Ingrediencie:

  • 1 karfiol,
  • 80 ml olivového oleja,
  • pol pohára vody + 6 polievkových lyžíc,
  • 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku,
  • 2 ploché lyžičky práškového cukru,
  • 1 lyžička feferónok,
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky,
  • 2 lyžičky cesnaku,
  • 1 čajová lyžička provensálskych bylín,
  • pol lyžičky soli.

Pečený karfiol v paradajkovej omáčke. Spôsob prípravy

Karfiol dôkladne opláchnite a potom rozdeľte na menšie ružičky. V miske zmiešajte olivový olej, šesť polievkových lyžíc vody, paradajkový pretlak, práškový cukor a korenie: sladkú a štipľavú papriku, cesnak, provensálske bylinky a soľ. Premiešame a potom do vzniknutej omáčky namáčame kúsky karfiolu. Namočenú zeleninu vložíme do zapekacej misy.

Do misky s omáčkou nalejte pol pohára vody, premiešajte a všetko nalejte do nádoby. Takmer hotový karfiol vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 50 minút. Po uplynutí tejto doby voňavý pokrm vyberieme a podávame napríklad s jogurtovou omáčkou alebo tzatziki. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Dráždi vás vôňa karfiolu v nose? Existuje na to spôsob. Pridajte pol pohára do vody a nepríjemný zápach zmizne


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto palacinky sa natrvalo dostali do mojej kuchyne. Sú oveľa lepšie ako tie tradičné

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha) Palacinky milujú dospelí aj deti. Toto občerstvenie sa dá mierne obohatiť, aby bolo ešte lepšie - nadýchané ako…

Túto polievku jedia storoční obyvatelia modrej zóny. Je to tajomstvo ich dlhovekosti

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnastasiaKopa) Mnohí z nás sa chcú dožiť krásneho veku - 100 rokov. Pri tejto snahe sa oplatí pozrieť sa,…

Za čias socialistického Československa tento koláč nesmel chýbať na stole. Je vynikajúci a jednoduchý na prípravu.

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael) Za čias socialistického Československa kraľovali na stoloch špecifické koláče, ktoré sa pripravovali z ľahko dostupných surovín. Niekedy…

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Auto Trendy

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov