14.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/asife).
Tento recept na citrónový koláč sa vám bude hodiť toto leto. Je to niečo ako stvorené pre milovníkov silne čokoládového koláča. V tomto prípade sa biela čokoláda spája s výrazným citrónom, čo vytvára ohromujúci efekt. Ako pripraviť dezert priamo z americkej cukrárne? Veľmi jednoducho!
Lemonies sú kombináciou známeho brownie s chuťou čerstvých citrónov, ktorú zvýrazňuje chuť bielej čokolády. Tento dezert je ideálny ako sladká chuťovka po obede. Pripravíte ho len z niekoľkých jednoduchých ingrediencií, ktoré sa určite máte vo vašej kuchyni. Ak hľadáte dokonalú pochúťku na letné popoludnia – pozrite si recept nižšie.
Americký dezert dobýva slovenské obývačky. Je to kombinácia sladkej čokolády s vôňou osviežujúceho citrónu
Na prípravu lemonies nepotrebujete žiadne špeciálne cukrárske zručnosti ani veľa ingrediencií. Stačí múka, cukor, maslo, niekoľko citrónov a biela čokoláda. Zaručujeme, že táto dovolenková varianta klasického brownie poteší každého milovníka dezertov.
Ingrediencie na koláč:
- 280 g pšeničnej múky,
- 150 g cukru,
- 120 g masla,
- 50 ml citrónovej šťavy,
- 3/4 šálky strúhanej bielej čokolády,
- 2 vajcia,
- štipka soli.
Ingrediencie na polevu:
- 340 g práškového cukru,
- 80 ml citrónovej šťavy,
- 1 lyžička strúhanej citrónovej kôry.
Lemonies alebo citrónový koláč. Spôsob prípravy
V hrnci rozpustite bielu čokoládu s maslom. Zmes zahrievajte na miernom ohni za stáleho miešania. Keď sa obe prísady dôkladne spoja, odstavte hrniec z ohňa a nechajte ho vychladnúť. Do cesta rozklepnite vajcia, pridajte cukor, soľ, preosiatu múku a čerstvo vytlačenú citrónovú šťavu a miešajte, kým nie je cesto hladké a bez hrudiek.
Zmes nalejte do formy vyloženej papierom na pečenie. Vrchnú časť zarovnajte, aby sa koláč upiekol rovnomerne. Formu vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečte približne pol hodiny. Po tomto čase koláč vyberte a odložte ho vychladnúť.
Medzitým si pripravte citrónovú polevu. Zmiešajte práškový cukor so šťavou a nastrúhanou citrónovou kôrou. Keď získate konzistenciu polevy, prelejte ňou vychladnutý dezert. Nakoniec vložte pochúťku na niekoľko hodín do chladničky. Podávajte s čajom, kávou alebo osviežujúcou limonádou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Vždy ho robím s nasekanými orechmi, celá rodina ho je a vždy si pýta ďalšie
Tento koláč prekoná všetky koláče z cukrárne. Je jemný ako obláčik a vždy sa vydarí
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.