16.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Stepanek Photography).
Z lístkového cesta sa dá pripraviť veľa rôznych vecí. Je skvelým základom pre sladké aj slané pečivo. Dnes vám chceme ukázať, s čím presne ho môžete kombinovať. Takto pripravené môže sa podávať na desiatu, raňajky alebo večeru.
Lístkové cesto sa dá použiť na mnoho rôznych vecí. Koláčiky z neho sú chrumkavé a vždy vynikajúce. Okrem týchto najobľúbenejších návrhov však existujú aj také, ktoré nie sú zrejmé. Práve o takýto recept sa chceme dnes podeliť. Málokoho by napadlo skombinovať tieto ingrediencie takýmto spôsobom a spolu sa ukážu ako najlepšie na svete.
Ak sa pohybujete v gastronomických kruhoch, určite ste už viackrát počuli o rôznych spôsoboch použitia lístkového cesta. Je ideálnym základom pre väčšie pečivo, ale môžete ho použiť aj na prípravu občerstvenia. Preto vám chceme ukázať to najlepšie občerstvenie pod slnkom. Je to kombinácia chrumkavosti lístkového cesta s šampiňónmi a syrom.
Recept na slimáky z lístkového cesta so šampiňónmi
Ingrediencie:
- balenie lístkového cesta,
- 300 g šampiňónov,
- cibuľa,
- vajce,
- 100 g strúhaného syra,
- 4 PL kečupu,
- 2 PL nasekanej petržlenovej vňate,
- soľ a korenie podľa chuti,
- 2 PL oleja.
Spôsob prípravy:
- Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Vložte ju do veľkej panvice s rozpáleným olejom. Smažte, kým nezhnedne.
- Dôkladne umyte, očistite a osušte šampiňóny. Nastrúhajte ich na strúhadle s veľkými okami a pridajte ich k osmaženej cibuli. Premiešajte a tiež smažte dozlatista.
- Keď sa všetka voda z panvice odparí, ochuťte prísady soľou a korením. Nechajte všetko vychladnúť, potom pridajte nasekanú petržlenovú vňať a nastrúhaný syr.
- Všetko dôkladne premiešajte. Lístkové cesto rozvaľkajte na papier, potrite ho kečupom a potom naň rozotrite pripravenú plnku. Rozotrite ju po celej ploche cesta.
- Hotové cesto pevne zabaľte do rolky a nakrájajte na približne 2 cm kúsky. Uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie, vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- Plech vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme približne 20 minút. Po uplynutí tohto času slimáky vyberte a nechajte ich vychladnúť. Môžeme ich podávať teplé alebo studené s domácou omáčkou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Karfiol som už roky nevarila. U mňa doma kraľuje pečená verzia. Rodina to behom chvíľky zhltne
Z troch ingrediencií vykúzlite chutné koláčiky. Pripravím ich za menej ako štvrťhodinu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.