16.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Hramova).
Keď väčšina ľudí vidí kombináciu jedlej sódy s akoukoľvek inou zložkou, okamžite si predstaví konkrétny výrobok, ktorý nám pomôže vyčistiť nečistoty. V tomto prípade je to však úplne inak. Objavte recept na chutné lievance, ktoré vznikli kombináciou trochy jedlej sódy s roztlačenými banánmi.
Prísady na rýchle banánové lievance
Na prípravu týchto rýchlych a jednoduchých banánových lievancov potrebujete len:
- ½ šálky múky
- 1 banán
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
- 200 ml cmaru
- olej na vymastenie panvice
Ak nemáte cmar, môžete ho nahradiť rovnakým množstvom kefíru. Uistite sa, že vajce a cmar alebo kefír majú izbovú teplotu. Potom budú lievance ešte lepšie.
Ako pripraviť banánové lievance so sódou bikarbónou?
Banán dôkladne roztlačte vidličkou a vložte ho do misky. Pridajte múku, vajce, jedlú sódu a cmar alebo kefír a premiešajte metličkou, aby nevznikli hrudky. Ak dávate prednosť rýchlejšiemu spôsobu, vložte všetky prísady do mixéra a rozmixujte na hladkú hmotu.
Potom rozohrejte panvicu a zľahka ju vymastite olejom. Môžete to urobiť pomocou silikónového štetca alebo papierovej utierky namočenej v oleji. Lievance smažte z každej strany, kým nezhnednú. Vďaka sóde a cmaru/kefíru budú zvonka chrumkavé a zvnútra mäkké. Najlepšie chutia s jogurtom, ovocnou šťavou, čokoládovou omáčkou alebo javorovým sirupom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Pridajte 100 ml. Palacinky budú mäkké, vláčne a nebudú sa trhať. Nie je to o perlivej vode
Zemiakové placky majú ďaleko od dokonalosti? Používam tento recept a vychádzajú šialene chrumkavé
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.