16.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Brent Hofacker).
Recept na špargľovú polievku je asi najlepším dôkazom toho, že jar je tým najlepším a najchutnejším obdobím roka. Špargľová polievka je majstrovské dielo – je krémová, zamatová a chutí vždy perfektne. Vďaka slanému prídavku však bude ešte chutnejšia – to zvyknete pridávať do šalátov.
Ako pripravujete špargľu? Existuje veľa receptov na špargľu, ale najlepšia je špargľová krémová polievka. Je krémová, má krásnu žiarivo zelenú farbu a chutí tak dobre, že aj ten najlepší kuchár by bol na seba hrdý, keby pripravil takéto kulinárske dielo. Recept na špargľovú polievku je triviálny a naozaj rýchly – stačí mať po ruke vývar alebo bujón a grécky syr feta. Je to majstrovské dielo na večeru v každom detaile.
Špargľová polievka. Lahodný krém hodný šéfkuchára
Ingrediencie:
- 2 zväzky zelenej špargle,
- 2 stredne veľké zemiaky,
- polovica zeleru,
- malá cibuľa,
- 2-3 strúčiky cesnaku,
- zeleninový vývar alebo bujón (približne 1,5 l),
- soľ, korenie, muškátový oriešok,
- 2 polievkové lyžice gréckeho syra feta,
- 30% smotany,
- 2 lyžice masla.
Ako pripraviť špargľovú polievku? Recept na prípravu
- Odlomte drevnaté konce špargle a stonky nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu nakrájajte nadrobno, cesnak prelisujte a zemiaky nakrájajte na kocky.
- Pripravte si hrniec a rozpustite v ňom maslo. Pridajte cibuľu a keď má sklovitú farbu, pridajte nakrájanú špargľu. Špargľu sem-tam orestujte, potom pridajte zemiaky a cesnak.
- Orestovanú zeleninu zalejte vývarom, znížte teplotu a varte, kým zemiaky nezmäknú. Podľa chuti dochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom. Potom pridajte smotanu a rozdrobený syr feta a rozmixujte ručným mixérom do hladka.
- Špargľovú polievku podávajte s krutónmi alebo pufovaným hráškom. Výborne bude chutiť aj so slaninovými čipsami.
Tento druh polievky je ideálnou večerou, keď sa chcete pred rodinou pochváliť alebo keď máte chuť na večeru ako v drahej reštaurácii. Túto polievku pripravíte raz dva a jej chuť vám zostane dlho v pamäti. Vyskúšajte tento recept, kým je čas, pretože sezóna špargle je bohužiaľ krátka.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.