Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Moja babička ich prvýkrát ochutnala a bola nadšená. Povedala, že už dlho nejedla nič lepšie

17.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/allllbert0). Len preto, že niektoré druhy zeleniny majú práve sezónu, nie všetky sú obľúbené u každého. Internet je zaplavený receptami na túto pochúťku, ale...

17.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/allllbert0).

Len preto, že niektoré druhy zeleniny majú práve sezónu, nie všetky sú obľúbené u každého. Internet je zaplavený receptami na túto pochúťku, ale to tiež neznamená, že ju každý vyskúšal. Ak ste, podobne ako niektorí ľudia, túto zeleninu ešte nejedli, vyskúšajte tento recept a zjedzte ju po prvýkrát. Keď som to podávala svojej babičke, bola nadšená a sama si vypýtala recept.

Pečená špargľa s mozzarellou.
Foto: shutterstock/allllbert0

Špargľa je zelenina, ktorá má práve sezónu a ktorú nájdeme v každom obchode a na každom trhu. Dá sa z nej pripraviť mnoho rôznych pochúťok, napríklad koláč alebo ju možno hodiť na gril. Bez ohľadu na to, v akej forme sa podáva, väčšina ľudí ju považuje za chutnú. Nedávno som sa rozhodla naservírovať ju svojej babičke, aby aj ona mohla posúdiť jej chuť. Urobila som z nich mini zapekanky a výsledok bol presvedčivý.

Špargľa z tohto receptu je naozaj veľmi dobrá a hodná odporúčania ostatným. Pečie sa spolu s mozzarellou a tiež s korením. Na samom konci sa posypú strúhaným parmezánom, aby sa ešte viac zvýraznila ich syrová chuť. Takto pripravené sa môžu podávať ako príloha alebo samostatné občerstvenie. Výborne chutia s grilovanými klobásami.

Recept na zapekanú špargľu s mozzarellou

Ingrediencie:

  • 500 g špargle,
  • 200 g mozzarelly,
  • 2 PL olivového oleja,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • soľ a korenie podľa chuti,
  • lyžička čerstvého tymiánu,
  • 100 g strúhaného parmezánu.
Špargľu najprv uvarte.
Foto: pexels/Aphiwat chuangchoem

Spôsob prípravy:

  1. Rúru predhrejte na 200 °C. Špargľu očistite a odrežte jej konce. Špargľu varte približne 7 minút v osolenej vriacej vode, kým mierne nezmäkne. Potom ju sceďte a vložte do misy so studenou vodou, aby sa proces varenia zastavil.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej, pridajte prelisovaný cesnak a restujte asi minútu, kým cesnak nezačne vydávať arómu.
  3. K cesnaku pridajte uvarenú špargľu a za občasného miešania smažte ďalšie 2 – 3 minúty. Dochuťte soľou, korením a prípadne čerstvým tymianom.
  4. Špargľu preložte do misky na zapekanie a navrch poukladajte plátky mozzarelly. Posypte strúhaným parmezánom a vložte do rúry.
  5. Zapekajte približne 10 – 15 minút alebo kým sa syr nerozpustí a nezačne mierne hnednúť. Po upečení vyberte z rúry a odložte vychladnúť.
  6. Podávajte teplé ako hlavné jedlo alebo ako prílohu k iným jedlám. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Špargľa v slanine na grile

Takáto špargľa zmizne z tanierov za pár minút. Ja ju podávam s týmito prísadami, vychádzajú šialene


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Najlepší dezert pre milovníkov čokolády. Recept na ,,Čokoládový sen“

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Shutterstock AI). ,,Čokoládový sen" je určite koláč na zvláštne príležitosti. Na hostí vždy urobí dojem. Niet divu, kombinácii dokonale…

Kuracie mäso plnené špenátom. Rodina ho bude chcieť jesť častejšie

20.04.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/gowithstock). Kuracie mäso plnené špenátom je jedlo s jednoduchou prípravou, ktoré sa dá pripraviť len za 30 minút, vďaka…

Japonci ju pridávajú takmer do všetkého. Pomáha pri trávení a chudnutí

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/hiroamano). Pasta Miso je tradičnou zložkou mnohých japonských a kórejských jedál. Táto rastlinná pochúťka sa hodí nielen do polievok,…

Drevená lyžica na hrnci. Tu je osvedčený spôsob varenia jedla

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Keď sa počas varenia cestovín začne variť mlieko alebo voda, zaplaví sporák a skrinky, čo znamená ďalšie…

Zabudnite na tradičný chren. Táto chrenová omáčka zmizne zo stola raz-dva

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zoryanchik). Ťažko si predstaviť veľkonočný stôl bez chrenu, ktorý je symbolom zdravia a očisty a už po stáročia zaujíma…

Auto Trendy

Čo skrýva Dacia Duster upravená Nemcami za 46 000 eur?

20.4.2025 Redakcia Auto trendy - Dacia Duster, ktorú poznáme ako cenovo dostupné SUV, prešla pod rukami nemeckých dizajnérov radikálnou premenou. Výsledok? Agresívny dizajn, športová elegancia a jedno poriadne prekvapenie v…

Päťmetrový rodinný sedan so spotrebou len 3,7 l/100 km za cenu, ktorá vyráža dych!

20.4.2025 Redakcia Auto trendy - Automobilový priemysel čelí ďalšiemu šoku z východu. Čínska automobilka Geely uvádza na trh luxusný sedan Yinhe Xingyao 8 alias Galaxy Starship 8, ktorý ponúka výbavu…

Nový kráľ ciest: Svetové auto roka 2025

20.4.2025 Redakcia Auto trendy - Kia EV3 si získala srdcia motoristov i odborníkov z celého sveta a zažiarila na medzinárodnom autosalóne v New Yorku ako Svetové auto roka 2025. Tento…

Mäkký pedál, horúce brzdy? Možno je čas vymeniť brzdovú kvapalinu!

20.4.2025 Redakcia Auto trendy - Brzdová kvapalina je jednou z najdôležitejších, no často prehliadaných súčastí vášho auta. Nepozornosť v jej údržbe môže mať fatálne následky - od zlyhania bŕzd až…

Mestský crossover Omoda 3: Čínska odpoveď na Daciu Duster?

20.4.2025 Redakcia Auto trendy - Čínsky koncern Chery, známy úspešným modelom Omoda 5, odhaľuje svoju ďalšiu automobilovú novinku – Omodu 3. Tento mestský crossover s ostrými líniami karosérie a moderným…

Najosamelejší dom sveta: Tajomná budova na ostrove, kde sa zastavil čas

20.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde nepočuť nič iné len šum mora a kriky vtákov. Žiadne autá, žiadni susedia, žiadny ruch civilizácie. Len vy, divoká príroda a…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov