19.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sokor Space).
Príprava koláča je veľmi jednoduchá a rýchla (nepočítajúc čas stuhnutia). Je to hrubá vrstva jemnej, sladkej peny zmiešanej s kockami želé, ktorá sa naleje na vrstvu piškót a dozdobí sa sezónnym ovocím. Je to vynikajúce! A čo je najlepšie, nemusí sa piecť.

Foto: shutterstock/Sokor Space
Ingrediencie
- 250 ml smotany
- 400 g prírodného jogurtu
- 3 polievkové lyžice želatíny
- polovica šálky mlieka
- práškový cukor podľa chuti
- 3 rôzne želé
- sušienky
- ovocie – v mojom prípade banány a marhule, citrónová šťava
Príprava

Foto: shutterstock/DROBOT VIKTORIIA
- Rozpusťte dve želé v samostatných plochých nádobách, každú v 400 ml vody. Nechajte ich stuhnúť (najlepšie je dať želé na niekoľko hodín alebo na noc do chladničky, aby dobre stuhlo). Stuhnuté želé nakrájajte na kocky.
- Tretie želé rozpustite v 300 ml vody a nechajte vychladnúť.
- Želatínu rozpustite v zohriatom mlieku, nechajte vychladnúť.Plech s rozmermi približne 30×20 vyložíme papierom na pečenie, potom naň poukladáme piškóty. Jogurt vyšľaháme s práškovým cukrom. Vyšľaháme smotanu, pridáme jogurtovú zmes a želatínu. Zmes premiešajte a polovicu nalejte na piškóty, rozložte na kocky nakrájané želé, zvyšnú zmes nalejte na piškóty a zarovnajte povrch. Na vrch rozložte nakrájané ovocie (banány pokvapkajte citrónovou šťavou, aby neztmavli) a navrch dajte tretie, stuhnuté želé.
- Koláč vložíme do chladničky a podávame vychladený.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Studený tvarohový koláč môjho detstva. Najlepší koláč so želé a ovocím
Vždy ho robím s nasekanými orechmi, celá rodina ho je a vždy si pýta ďalšie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.