19.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/sweet marshmallow).
Teplé dni sa pomaly stávajú každodenným javom, preto sa oplatí vymeniť obvyklý jedálny lístok za niečo ľahšie. Tu talianska kuchyňa obstojí na výbornú, najmä táto šialená neapolská polievka. Kombinácia týchto chutí je skutočným majstrovským kúskom a rada na ďalšiu porciu je zaručená.
Čo keby sme klasický vývar vymenili za trochu ľahšiu polievku priamo z talianskej kuchyne. V máji u mňa kraľuje neapolská polievka, ktorá je veľmi jednoduchá na prípravu a chutí ako z najlepšej trattorie. Na to, aby ste sa mohli ponoriť do chutí slnečného Talianska, potrebujete len pár ingrediencií, a všetky sú lacné a ľahko dostupné.
Vývar vymeňte za neapolskú polievku. Táto šialená chuť je návyková
Keď svieti slnko a teploty rýchlo stúpajú, nikto pravdepodobne nemá náladu na horúce, husté polievky. Preto sa oplatí vymeniť vývar alebo kapustnicu za trochu ľahšiu chuť priamo z Talianska. V máji sa do mojej kuchyne dostala šialene chutná neapolská polievka a odvtedy ju podávam aspoň raz týždenne. Čo je na nej také úžasné? Kombinácia jednoduchých chutí, dáva úžasný záver, ktorý sa nedá dlho vymazať z pamäti.
Tajomstvo neapolskej polievky je, samozrejme, v jednoduchosti a predovšetkým v láske a úsilí, ktoré do nej vložíte. Mrkva, cibuľa, petržlenová vňať, cestoviny a kôpor kraľujú. Samozrejme, zoznam by nemohol byť úplný bez syra, ktorý našu polievku nielen krásne zahustí, ale jej aj dodá charakter. Jedlo je hotové za menej ako pol hodiny a z hrnca zmizne ešte rýchlejšie!
Neapolská polievka ideálna na teplé dni – syrový prídavok zaručuje pastvu pre všetky zmysly
Ingrediencie:
- 1 liter vývaru alebo bujónu,
- 180 g taveného syra gouda,
- 1 šálka hoblín čedaru,
- cibuľa,
- 2 mrkvy,
- petržlenová vňať alebo čerstvý kôpor,
- 2 PL masla,
- soľ,
- korenie,
- 2 bobkové listy,
- 3 zrnká nového korenia
- cestoviny na podávanie.
Spôsob prípravy:
- Najskôr pripravte zeleninu. Cibuľu nakrájajte na pásiky a mrkvu a petržlen nastrúhajte na veľkom strúhadle.
- V hrnci orestujte cibuľu na masle, potom pridajte mrkvu a petržlen.
- Keď zelenina pekne zhnedne, prilejte vývar. Pridajte bobkový list a nové korenie a všetko varte 15 minút.
- Medzitým uvarte cestoviny al dente.
- Po tomto čase pridajte do polievky tavený syr a čedar.
- Polievku varte, kým sa syry krásne nerozpustia.
- Nakoniec polievku ochuťte soľou, korením a kôprom alebo petržlenom.
- Neapolskú polievku podávajte s uvarenými cestovinami, vychutnajte si ju!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Talian ukázal, čo do fašírok pridáva. Tajomstvo je jedna zložka. „Ako od babičky“
Studený tvarohový koláč môjho detstva. Najlepší koláč so želé a ovocím
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.